Русия укрепва военния си потенциал по западните граници

OFFNews 02 април 2022 в 09:31 2560 5

Снимка БТА/АП

Русия укрепва военния си потенциал на западните граници, за да гарантира своята безопасност, заяви Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

Песков каза това в ефира на "Беларус-1", една от държавните телевизии в Беларус - западна съседка на Русия и неин съюзник.

Путин е инструктирал руския министър на отбраната Сергей Шойгу да разработи план за съответното увеличаване и укрепване на военния потенциал на страната на западните ѝ граници и сега се работи по въпроса, обясни неговият прессекретар. Песков подчерта, че целта е да бъде "поддържан необходимият паритет във всичко, така че на никой да не му мине през ума. . . да ни нападне".

Миналия месец руският президент поръча на министъра на отбраната да подготви доклад за укрепване на западните граници на страната във връзка с действията на НАТО. Преди това Путин нееднократно е обръщал внимание на разширяването на НАТО плътно до границите на Русия, отбелязва ТАСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1200

5

Boris A. Johnson "The Great"

03.04 2022 в 02:14

Хората искат да си живеят живота спокойно.
Европа не иска да напада Русия или да има нещо общо с новата Северна Корея. Катко каза Рейгън преди яжте оръжия като имате толкова много. И нефт да се задавите дано.

2073

4

Johnny B Goode

02.04 2022 в 16:31

Никой не иска да ви напада бе, кретени такива.
Стойте си в Северната Корея V2.0, само не излизайте от там.

Да се издавите скоро в непродаден нефт и газ дано.

3714

3

GB

02.04 2022 в 16:22

"да разработи план за съответното увеличаване и укрепване на военния потенциал на страната на западните ѝ граници и сега се работи по въпроса" .


И ние така, съответно. Вече работим по план за съответното увеличаване и укрепване на военния потенциал на страната на източните ни граници.
Че с такъв съсед, нападащ съседни държави, трябва да можем да се защитим!

8053

2

DARTH VADER

02.04 2022 в 12:31

АЗЕРИТЕ ПЪРВИ ЩЕ НАПРАВЯТ ТЕСТ-ДРАЙВ НА ПОСЛЕДНИЯ МОДЕЛ БАЙРАКТАР...
СЛЕД ТЯХ СА ТАЛИБАНИТЕ-КАКТО СЪВЕТСКИТЕ ДРУГАРИ СЕ СМЕЕХА НА "ПАНИЧЕСКОТО БЯГСТВО"НА ЩАТИТЕ,УЖКИМ ИЗОСТАВЯЙКИ В БЪРЗИНАТА ДОСТА СЪВРЕМЕННИ ОРЪЖИЯ...И КАПАНЪТ-ЩРАК-)))
ДОТУК-ДВА НОВИ ФРОНТА
МНОГО ЩЕ ИМ ДОЙДЕ НА БРАТУШКИТЕ,АМА НАЛИ ОБИЧАТ ВОЙНАТА...

2550

1

alfakentavur

02.04 2022 в 09:56

Сега е моментът да ги нападнат от изток. Япония например и първо да мине през Китай като им даде избор - да са с новия СССР или с нормалните държави.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки