Quantcast

Русия предлагала на Полша да си поделят Украйна

OFFNews Последна промяна на 20 октомври 2014 в 19:42 38994 27

Снимка kremlin.ru

Путин е предложил на бившия полски премиер Доналд Туск да окупира Лвов, а след това Полша и Русия да си поделят Украйна. Това съобщи бившият полски външен министър и настоящ председател на сейма Радослав Шикорски пред Politico Magazine.

Шикорски твърди, че от началото на политическата криза в Киев и протестите на Майдана Русия се е опитвала да въвлече Полша във военна интервенция в Украйна.

Путин искаше да се превърнем в участници в разделянето на Украйна. Това беше едно от първите неща, които руският президент каза на премиера Туск при посещението му в Москва. Путин казваше, че "Украйна е изкуствено създадена държава, а Лвов - полски град. И защо да не уредим нещата заедно", разказва Шикорски пред журналиста Бен Джуда - един от най-популярните англоезични автори по руската тематика.

Туск не отговорил на шокиращото предложение на Путин, тъй като полската делегация знаела, че разговорът се записва.

От моите срещи с Янукович знам също така, че украинският президент искаше да подпише договора за асоцииране с ЕС. Но през ноември 2013 г. нещо се случи. Путин му е казал нещо в Сочи. Мисля си, че му е казал: Не подписвай договора с ЕС, защото в противен случай ще превземем Крим, твърди Шикорски. 

През 2008 г. руският вестник "Коммерсант" също писа, че на закритата среща на съвета Русия - НАТО Путин е казал на Джордж Буш: "Джордж, ти нали знаеш, че Украйна не е държава. Какво е това Украйна? Едната част от нея е в Източна Европа, а другата ни се полага на нас (Русия - б.р.)".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.10 2014 в 18:46

Molia blogirashtite da bydat spokoini. Na Kitaisko - Polskata granica ne e imalo nikakvi incidenti.

21.10 2014 в 15:44

Гацо каза!
Ей, то наистина било “честна пионерска” на Сикорски бе, пък Офнюз като последна бакалница тръгна слухове да разпространява...
Ето: Варшава, окт21, пресконференция на Спикера на Полския Сейм Радослав Сикорски: “«Това е сложен въпрос, Аз (Сикорски) не съм взел участие в този разговор. Няма и запис на такъв разговор. Това е информация, която е преразказ!”
Та тъй, Офнюз – давайте напреееед ЕДНА ЖЕНА КАЗА, ЧЕ ДРУГА Й КАЗАЛА ....
Повръща ни се от подобна наглост Офнюз да ни промива с лъжи мозъците
Rebus sic standibus!
Гацо каза!

21.10 2014 в 15:42

Видях статията. Шикорски бил казал, че Путин бил предложил да "решат проблема заедно." Това е като "един приятел ми каза, че един човек казал, че...".
Абсолютни измишльотини са това, докато не се представят доказателства. Само разбунване на духовете.

По-долу в статията пише, че Полша се била СЪЮЗИЛА с Германия срещу комунягите. Исторически ФАКТ е, че Полша бива ОКУПИРАНА от Германия. Съюзник на Германия е била, например, България. Отказах се да дочета статията.

21.10 2014 в 12:09

всъщност да. ето го: http://www.politico.com/magazine/story/2014/10/vladimir-putins-coup-112025_Page3.html#.VEYfN1dxLdc

Много интересен завършек на статията.

21.10 2014 в 11:44

в Politico Magazine не откривам подобно интервю.
Някой би ли подал линк към оригиналния източник?

21.10 2014 в 10:26

Оффци, дайте източника на тази измишльотина, вместо да ми триете коментара за втори път.

21.10 2014 в 08:59

По време на Ялтенската конференция Сталин категорично отсича, че Лвов ще бъде в рамките на Украинската ССР. Чърчил с недоумение и гняв казва: "Извинявайте уважаеми, но Лвов никога не е бил руски град!"
Настъпва злокобно мълчание. Преводача преглъща 3 пъти на сухо и много бавно и внимателно се опитва да обясни какво точно е казал Чърчил: "Но Львов никогда не был русским городом!"
на което Сталин отговаря мигновено: "А Варшава была."

21.10 2014 в 08:44

А пък България ще си я поделят Русия и Сърбия, ха-ха...
Държа Охнюза да кажат какви гъби употребяват и аз искам:)

21.10 2014 в 07:14

@WOLAND

Купи ли си вече айфон?
Колко още чинии трябва да измиеш за къща?

21.10 2014 в 04:31

Голямата грешка на Хитлер беше, че тръгна първо на Изток, и след това на Запад. Обаче сега Путин няма да я повтори. И няма да направи и грешката да спре до Берлин, както Сталин. Поляците ще останат накрая, за десерт. България и тоя път извади късата сламка. Към когото се присъединиме, губи. Западняците само си вкараха автогол с нас. Омерзен съм.