Русия очаква от Запада първа крачка за възстановяване на отношенията им

OFFNews Последна промяна на 14 февруари 2016 в 22:00 5338 33

Русия е готова да възобнови отношенията си със Запада, но първата крачка трябва да направят ЕС и САЩ, които са започнали отчуждаването.

Това заяви руският премиер Дмитрий Медведев в интервю за телевизия "Евронюз", цитирано от ТАСС.

Той подчерта, че продължаващото напрежение не е в полза на нито една от страните. По думите му ЕС е най-важният търговски партньор на Русия. Според него решението на Запада да сложи спирачка на отношенията с Русия е било безсмислено.

"Те ще трябва да имат куража да кажат: момчета, ние просто ще се откажем от всичко това от деня Х, ще можете ли да отговорите с вдигане на вашите ответни мерки. Това ще бъде правилният подход", казва в интервюто Медведев.

По думите му Западът трябва да "мисли широко" и да сътрудничи с Русия в борбата с тероризма, а не да прекъсва диалога. Москва от своя страна е готова да споделя информация по този въпрос, допълни той.

Медведев призна, че санкциите са повлияли на състоянието на руската икономика, като компаниите и банките са се лишили от западното финансиране. Според него обаче тези ограничения са позволили да започне процес на оздравяване на икономиката. По думите му един от плюсовете е, че страната е започвала по-активно да се занимава със селското си стопанство и сега в значителна степен сама осигурява практически всички храни, а огромни количества зърно се изнасят. Основна вреда на руската икономика е оказал спадът на цените на петрола, изтъкна той.

По отношение на конфликта в Сирия, Медведев е на мнение, че прекратяването на огъня трябва да бъде решено общо от всички участващи страни. Той изрази "предпазлив оптимизъм" за постигнатите в Мюнхен споразумения за примирие в арабската република, тъй като според него без сътрудничество на страните по този въпрос, Сирия я очаква "безкрайна война".

Русия няма да се съди заради "глупашки" и "смешни" обвинения за убийството на Александър Литвиненко, продължи руският министър-председател в отговор на въпрос на "Евронюз" дали Москва ще подаде иск срещу Великобритания, която обвини руския президент в съучастие в това убийство. Той нарече обвиненията на Лондон "лов на вещици".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.02 2016 в 15:31

Тези, които намразиха руснаците аз ги познавам добре.

Те са ми колеги и добри познати.

Някои от тях са умни хора с остър език. Други са ми много близки, но вече избягвам темата с руснаците.

Те просто ги мразят.

Това обаче се случва само от две години насам. Преди го нямаше.

Нещо се обърна в душиците на много умни и модерни хора и сякаш влязоха в клас. Клас по русофобия.

Изглеждат координирани и добре стоят, модерно е да мразиш руснаците. А преди, бога ми, не беше така.

Русофобията в България е професия.

Предимно на нея се отдаваха емоционално свързани с миналото хора - реститути, силно десни или загубили близък човек, заради войната и народния съд.

Руснаците, които са убили българи - реално са пренебрежимо малко. Но за миналото между българи и българи руснаците днес са удобният сатрап.

Има правила в русофобията. Професията русофоб изисква да си краен в няколко тези:

1. Всичко руско е комунистическо. Молчать!

2. Руската инвестиция е робство. Турската е сладка. Американската е свобода.

3. Руснаците предадоха Левски, граф Игнатиев го обеси.

4. Руснаците са прости, Чехов е гей. Чух, че се обличал добре.

5. Руснаците водят хибридна война. Заткнись!

6. У нас е пълно с проруски медии. Shut up.

7. Всеки, който слуша руска музика, е съмнителен.

8. Всеки, който слуша Волгин, е руснак, направо казак. Чорт!

9. Всеки, който слуша Коритаров, е вече американец, но с турски произход. Иншала.

10. Руснаците няма да бъдат приети в НАТО по естетически причини.

Съгласен съм само с последното, казано е от Буковски, руснакът.

С удивление видях как за няколко години моите познати русофоби срутиха гигантски икономически проекти като АЕЦ Белене и Южен поток.

На тяхно място не дойде нищо друго. Не дойде също така нищо ново, също така нищо турско и абсолютно нищо американско. А обещаваха.

Хибридната война у нас се проведе с изключителен неуспех за руснаците - те нямат свой завод, свой ТЕЦ, своя фабрика за стъкло. Нямат своя медия, нямат своя партия, а Волен Сидеров не се крие в руското посолство.

Забравени лица като Александър Йорданов примерно, бидоха възкресени, за да могат непрекъснато да крещят "хора, бдете!". Със същия апломб, с който се крещеше на партийно събрание, посветено на политиката на КПСС. Товарищи!

Нормални мъже си пишат и крещят един на друг, че са "рашки", "рубладжии" и "водкаджии". Това е ново за нас. Всичко това предполага организация. Защото отдалеч си личи как на "рашките" не им пука много за нас. Ние сме неблагодарници и те плюят на нас. И са прави. Интересът им тук ще се възобнови, след като се възобнови (официално) робството.

Комунизмът свърши преди 30 години. Днес има само една причина интелигентни хора, хора, от които имам респект - да станат за две години войнстващи анти-раша-рупори. И тя е в работата на парче. В съвестта на парче. В страха на парче. В пропагандата на парче. Не смея да им го кажа, в тях като личности има все още доста смисъл. Изключете Коритаров от последното изречение.

Истинските българи в политиката и медиите би трябвало да не отстъпват при натиск от никого. И да не целуват задника на никого. Днес за натиск ни се дава за пример Русия. Но зад кулисите всички знаем, че премиерът слуша улица "Козяк", а не слуша... Как се казваше улицата на шибаното руско посолство?

Исаков ли беше посланикът на Русия в България? Забравям - той или някой друг каза, че ще намали вредното руско влияние в медиите? Не беше той, някой друг посланик ще да го е казал.

Истинските българи в игра на русофоби и русофили няма да участват. Те знаят на какво е способна мечката. Но да се правите, че проблемът е в Русия, след като турският посланик се навърта по джамийските настоятелства - без тия номера. Проблемът с чуждото влияние и служби е турско-американски. Проблемът е, че политици, медии и умници всякакви с едно просто движение направиха кръгом и отцелуваха руския задник и зацелуваха със същата жажда американския. Че и турския.

Проблемът е прост - има страшно много хора на косвена заплата от американското правителство.

И няма нито един такъв на заплата от руското. Това е истината. Другото е пропаганда. А с пропаганда започва всяко ново робство.

Извинявам се на Евгений Дайнов, че ползвам нещо от неговия Фейсбук. Стори ми се, че е адекватно. Макар че не е адекватно, професоре, да се занимавате с тази Фейсбук залъгалка - "какъв чужд гражданин си ти".

Между другото - какво ви се падна от другата игра във Фейсбук - "герой от кой сериал си?" или "как щеше да се казваш, ако беше руски казак?"

О, да, няма такава Фейсбук залъгалка. За това и говорех.

П.П. Опитах се да ви го кажа премерено, моля, не ме наричайте рубладжия. Тия, гадове, руснаците няма да ми се обадят. Те наистина си мислят, че всички българи са лайна. Донякъде съм съгласен с тях.

28.02 2016 в 14:06

Санкции и допълнително подбиване на петрола. Глад и презрение - нищо друго не заслужават пияните терористи на росия.

19.02 2016 в 09:46

"Добро пожаловать в ад, Путлер": Российская банковская система, которую подпитывает правительство Российской Федерации и Центробанк путем печатания рублей, приведет к взрывной девальвации, при которой наступит инфляция в сотни процентов.

16.02 2016 в 17:09

Пиян и неадекватен руски помияр.Запада ли е виновен,че нападате суверени държави?Запада ли ви е виновен,че изнудвате по бедните,да ви плащат скъпи горива.Запада ли ви е виновен за имперските амбиции.Мръсни руски туземци,никога повече контакти с вас!!!!!Омерзен съм!

15.02 2016 в 11:41

офнюз кво се случва ве хора, ми гледайте го тоя сайт малко - станал е въшкарник за московски троли и атакисти, по 140 минуса на коментар нормално ли ви се струва на първата страница, при положение, че всъщност са пет човека с вечните си опорни точки професор гомнянски и неговата бригада охлюви ? А тоя бай хуй да се сети като се намъкна неканен в Крим и Донбас дали иска позволение, преди да ми говори че аз трябва да направя първата крачка към прошката му. Покай се хуйчо и ще ти се прости, като се разкараш от Украйна !

15.02 2016 в 11:22

През седмицата Русия отправи покана към 25те водещи банки в света за емитиране на държавен дълг. Резултат: НУЛЕВ интерес.Това означава че държавните гаранции които предлага Руската държава не струват дори хартията на която са написани (и този зор за презрените пари от американските фашисти и еврогейове идва САМО след 18 месеца санкции). Дори Китай ги отсвири за нефт,газ и банкови заеми.
Оставям настрана въпроса за скъпо платената авантюра в Сирия, международния иск на Ходорковски за 50 милиарда, агресивния дъмпинг на арабски държави за продажба на арабски нефт & газ, продължаващият процес на освобождаване от руско енергийно робство на Европа с водеща роля на Полша, тотална изолация и провал на руската икономика да го наречеш икономика си е жив комплимент за тази бензино и газ станция наречена Русия и т.н. и т.

15.02 2016 в 11:14

Насе, батьовото, разликата между СССР-1 и СССР-2 е единствено в това, че партокрацията излезна на светло. И, естествено, веднага се превърна в плутокрация. Несменяеми лидери, паради на Червения площад, дрънкане на оръжие, имперски амбиции, зомбиране и затъпяване на населението и туй то.
А икономиката им е пазарна, да. Един олигарх продава на друг. Това е пазарното в цялата работа. Смях в залата!

15.02 2016 в 10:26

Пантарей, ако наистина чуваш зов за помощ или виждаш някакви сценарии, спирай веднага тия апчета, прахчета, или каквото вземаш там. Или сменяй дилъра, брато. Мозъкът ти става на чорба, бе ! Не се ли четеш като напишеш нещо ?

15.02 2016 в 10:21

За да oмекотят отношението на запада към Русия, Путин се пооттегля и излиза арлекиното Медведев, за да го играе мека гана. Па може и да свалят санкциите. Знае ли човек.