Русия изпъди десетки чужди дипломати заради изгонените свои

OFFNews 19 април 2022 в 18:28 1921 1

Москва гони белгийски, нидерландски и австрийски дипломати като ответна мярка на подобна стъпка от страна на трите държави, предприета заради нахлуването на Русия в Украйна, съобщи БТА. 

В комюнике руското външно министерство съобщи, че експулсира 21 белгийски, 4 австрийски и 15 нидерландски дипломати, сред които 14 от нидерландското посолство в Москва и един служител на нидерландското генерално консулство в Санкт Петербург. Всички те имат имат две седмици да напуснат Русия.

Външният министър на Нидерландия Вопке Хукстра изрази съжаление за решението.

"Предстои да установим какви ще са последиците от това, че толкова колеги трябва да напуснат Москва и Санкт Петербург", коментира той.

В последните седмици редица европейски страни изгониха десетки руски дипломати заради подозрения в шпионаж, както и заради нахлуването на Русия в Украйна, действие, което те осъждат. 

В днешното комюнике на руското МВнР се казва още, че Москва запазва правото си да предприеме ответни действия на това "неприятелско и неоснователно" експулсиране.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

1

AntiZ

19.04 2022 в 18:39

Единственото, което възпира Господ да изпрати още един потоп на тази руска сган е, че първият е бил абсолютно безполезен. Украинците ще свършат тази работа.
 
X

Да помогнем на украинските деца!