Русия и Турция с първа съвместна въздушна операция срещу "Ислямска държава"

ОFFNews 18 януари 2017 в 19:11 4411 2

Руските военно-космически сили и турските военно-въздушни сили ще проведат първата си съвместна операция във въздуха срещу терористите от "Ислямска държава" в предградията на  Ел Баб, провинция Алепо, предава ТАСС.

Началникът на Дирекцията за основните операции на Генералния щаб на Въоръжените сили на Русия, генерал-лейтенант Сергей Рудской, заяви пред репортери: " Във въздушната операция, съгласувана със сирийската страна, ще участват девет ударни самолета на руските сили, включително четири Су-24М, четири Су-25 и един бомбардировач Су-34, а също така и осем самолета на Турция: четири F-16 и четири F-4. Целта на операцията са 36 обекта."

Според него, всички обекти, върху които се прилагат въздушни удари, са били предварително одобрени от Генералния щаб и командващите на въздухоплавателните групи от двете страни.

"През последните два дни се оглеждат и допълнителни цели. Това става чрез използването на безпилотни системи и средства за изследване на космическото пространство", допълни Радуской.

"След оценяване на резултатите от първите удари срещу терористите от ИД, се показа високата ефективност на съвместните действия на руските и турските авиационни групи", продължи изказването си Директора за основните операции на Генералния щаб на Въоръжените сили на Русия.

По негови думи полицията в Алепо в момента е подпомагана от руските военни части, "за да гарантира безопасността на населението".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови