Русия и НАТО напълно прекратиха сътрудничеството си, обяви Москва

OFFNews 15 април 2019 в 16:37 2622 3

Русия и НАТО напълно прекратиха сътрудничеството си по гражданска и военна линии. Това заяви в интервю за РИА Новости руският зам. вътрешен министър Александър Грушко. 

"НАТО сам се отказа от позитивната програма в отношенията с Русия. Тя не съществува и засега няма признаци, че в НАТО знаят как да се излезе от този застой", допълни Грушко. 

Той нарече абсурдно решението на Алианса да прекрати нормалните работни контакти по военната линия и отбеляза, че от отношенията между Русия и НАТО до голяма степен зависи сигурността в Европа. 

НАТО отиде твърде далече в конфронтацията си с Русия, коментира руският зам.-министър. 

"Парадокс е, но днешните отношения между Русия и НАТО напомнят на "нормалното" състояние от времето, когато беше създаден Алиансът - Студената война. Отново извадиха доктрината "Армел": диалог и сдържане. Само че в тази формула сега има много сдържане и малко диалог", каза той. 

Грушко допълни, че военните разходи на страните в НАТО за миналата година са били над трилион долара, което е 22 пъти повече от руските разходи за отбрана, но подчерта, че въпреки това Москва не смята да се надпреварва с Алианса.

„Що се отнася до въоръжен конфликт с НАТО, всички здравомислещи се надяват, че такъв няма да се случи. Би било катастрофа за цялото човечество. Сигурен съм, че Вашингтон и Брюксел разбират това", подчерта дипломатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

18.04 2019 в 02:56

И в какво Русия трябваше да сътрудничи? В собственото си разоръжаване? Може би в самоубийството си?

10571

3

Hissarion

16.04 2019 в 10:19

Значимостта на дървените глави в НАТО обаче нараства обратнопропорционално на наличието на диалог. Те си обичат бомбата и хич не им пука.

11969

2

Denislav Petrov

15.04 2019 в 22:25

Че те Русия като па беха един сътрудник .... Те се връщат във времето на студената вълна, Европа си върви напред.