Русия и Китай съединиха моста над река Амур

OFFNews 21 март 2019 в 12:28 5106 1

Снимка УСК Мост

Русия и Китай съединиха моста над река Амур. 

Мостът е между село Нижнеленинско в Еврейската автономна област и окръг Тунцзян в Североизточен Китай. 

След завършването на моста се очаква движението по първия железопътен мост между двете страни да започне през юли, съобщи администрацията на окръг Хейлунзцян, цитирана от ТАСС.

В съобщението се отбелязва, че през последните години китайско-руската търговия непрекъснато се увеличава и затова железопътният транспорт с относително ниски разходи е особено актуален.

Мостът, свързващ Нижнеленинско и Тунцзян, е първият по рода си железопътен обект между Руската Федерация и Китай. Дължината му е 2209 м, от които 309 м са от руска страна.

Споразумението за изграждането му беше подписано през 2013 г., като първоначално цената беше 9 млрд. рубли. (около 123 милиона евро). 

По-късно беше обявено, че се е наложило вливането на допълнителни средства в рамките на 15-20% от първоначалната стена.

25% от обекта се финансира от Фонда за развитие на Далечния изток и Байкалския регион, а другите 75% от Руският фонд за директни инвестиции през рускокитайския фонд (CIC). Планира се през моста в Китай да бъдат изнасяни желязна руда, въглища, минерални торове, горска продукция и други стоки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

21.03 2019 в 14:07

Сякаш не им стигат на руснаците толкова китайци. Сега ще ги полазят още и до няколко години може да има неприятен референдум в Далечния Изток.
 
X

Подкастът на OFFNews