Рогозин: Другарю Обама, какво да правят тези без сметки в чужбина

OFFNews 17 март 2014 в 17:50 5959 7

Другарю Обама, а какво да правят тези, които нямат сметки и собственост в чужбина? Или не сте мислили за това?

Това написа в профила си в Twitter вицепремиерът на Руската Федерация, след като Вашингтон наложи санкции на близки до президента Владимир Путин и Виктор Янукович.

По-рано днес стана ясно, че американското правителство блокира собствеността на 11 руснаци и украинци и забрани техния достъп до САЩ. Сред тях са бившият украински президент Виктор Янукович, вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин, председателят на Съвета на Федерацията Валентина Матвиенко, двама съветници на президента Владимир Путин - Сергей Глазев и Владислав Сурков, премиерът на Крим Сергей Аксьонов и председателят на Върховния съвет на Крим Владимир Константинов.

ЕС от своя страна замрази активите на 21 официални лица от Украйна и Русия и им забрани достъпа до територията на съюза.

В коментара си в Twitter Рогозин е написал, че според него „някой шегаджия“ е изготвил проектозакона на Обама за налагането на санкции. „Ето, че най-накрая получих световно признание... Благодарение на Регионалния комитет на Вашингтон“, написа още Рогозин. 

Ситуацията в Крим може да бъде решена демократично, като топката в момента е изцяло в ръцете на Русия. Това заяви днес американският президент Барак Обама по време на пресконференция в Белия дом.

"Русия има възможността да избира дали ситуацията в Крим ще ескалира или не. Путин може да подходи дипломатично и да започне диалог с украинското правителство", заяви Обама.

Американският държавен глава посочи, че ако Русия продължи действията си на полуострова ще последват още по-тежки санкции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!