Републиканците с мнозинство "на ръба" в Камарата на представителите на САЩ

OFFNews 17 ноември 2022 в 07:38 3562 3

Белият дом - Вашингтон

Снимка GettyImages

Белият дом - Вашингтон

Повече от седмица след изборите в САЩ републиканците спечелиха важното 218-о място в Камарата на представителите, което на практика означава, че те печелят изборите. Новината бе съобщена тази нощ от световните информационни агенции Би Би Си и "Ройтерс", като се позовават на прогнози на Си Би Ес и компанията за анализи "Едисън Рисърч".

Очаква се мнозинството на републиканците ще ограничи програмата на президента демократ Джо Байдън и да предизвика множество разследвания, прогнозира Асошиейтед прес.

Президентът Байдън ги поздрави за очакваната им победа за мнозинство в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ след междинните избори и заяви, че ще работи с тях в полза на американците, предава Ройтерс, цитирана от БТА.

"Американският народ иска от нас да свършим нещо за него - се казва в изявление на Байдън, разпространено от Белия дом. - Ще работя с всеки - републиканец или демократ - който желае да работи с мен, за да постигнем резултати за тях."

Очакваната победа на републиканците може да се окаже победата с най-малко мнозинство през XXI век. През 2021 г. те имаха мнозинство само с 9 места. 

Окончателните резултати все още не са обявени, това се очаква в следващите дни. Гласовете в оспорвани райони все още се броят, припомнят осведомителните агенции.

Демократите обаче запазиха контрола си над Сената в САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2070

2

НЕМА ТАКЪФ

17.11 2022 в 10:28

ЩОМ СЕНАТА И ПРЕЗИДЕНТА СА С И Н И - НЯМА ПРОБЛЕМИ ЗА ДЕМОКРАТИТЕ !
 
X

Да помогнем на украинските деца!