Ратко Младич пише писма от затвора: Западът е тъмница. Вучич, спаси Сърбия!

OFFNews 30 август 2017 в 09:47 4806 3

Снимка icty.org

Бившият командващ армията на Сръбска Ратко Младич, който е в затвора за извършени престъпления по време на войната в Босна (1992-1995), е написал писма от килията до сръбския президент Александър Вучич. 

 и настоящ затворник, осъден от Трибунала в Хага за престъпления по време на войната в Босна (1992-1995), генерал Ратко Младич, е изпратил писмо от затвора в Хага до президента на Сърбия Александър Вучич, в което заявява:

"Вучич, само ти можеш да спасиш Сърбия!", писал в писмото си осъденият от Трибунала в Хага Ратко Младич.

Белградското електронно издание Alo съощава, че генерал Младич е изпратил до президента няколко ситно изписани на ръка писма, в които е отправил препоръки затова как трябва да се изгражда образът на Сърбия пред света и какво трябва да се пази на всяка цена, предава агенция "Фокус".

В писмата си бившият командващ на армията на Република Сръбска заявява, че се обръща към президента Александър Вучич, като към единствения политик, който "може да запази сръбския народ и да води сръбската държава".

Младич е написал, че "Западът винаги е бил тъмница и загуба за сръбския народ", а създадената и защитена от този народ Република Сръбска - "трън в окото на Запада".

Осъденият генерал пише още, че се страхува за бъдещето на сърбите, които живеят на запад от Дрина и че "всичко, което са успели да съхранят с кръв и борба може да бъде изтъргувано от продажни политици".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови