Путин: Турция и Русия заедно за Евразия, Москва е открита за диалог със САЩ

Вилдан Байрямова 30 декември 2018 в 20:18 4397 0

Владимир Путин

Снимка Iz.ru

Руският президент Владимир Путин се закле в писмо до турския си колега Реджеп Ердоган, че двете страни заедно ще продължат укрепването на сигурността в Евразийския континент, предаде Анадолската агенция.

Той подчертава удовлетворението си от успешното развитие на двустранните отношения и отбелязва старта на строителството на първия блок на АЕЦ „Аккую“, както и финала на морския участък от газопровода Турски поток. Путин акцентира и на новите перспективни планове в сътрудничеството между двете държави: „Със съвместни усилия Москва и Анкара са твърдо решени да продължат борбата си с тероризма в Сирия и да наложат политическото урегулиране на конфликта в тази страна“. Той изразява увереност, че „ще продължат действията по увеличаването на взаимно изгодните партньорски връзки във всички сфери в името на благото на двата народа, в интерес на укрепването на мира, сигурността и стабилността на Евразийския континент“.

„Русия и в бъдеще ще оказва цялостно съдействие на правителството и народа на Сирия в борбата срещу силите на тероризма, в защитата на държавния суверенитет и териториалната цялост“, пише Путин до колегата си Башар Асад, съобщава руският „Интерфакс“.

Руският президент изпрати поздравително рождественско и новогодишно писмо и до Доналд Тръмп. В него се подчертава, че „руско-американските отношения представляват важен фактор за гарантиране на стратегическата стабилност и международната сигурност“, както и че „Русия е открита за диалог със САЩ по най-широкия дневен ред на деня“.

Според съобщението на прес-службата на Кремъл, Путин е изпратил писма до колегите си в Беларус, Япония, Израел, Финландия, Словения, ФИФА и т.н. България засега не се споменава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови