Путин свиква всички запасняци

Сергей Антонов Последна промяна на 05 февруари 2015 в 14:50 20433 58

Руският президент Владимир Путин подписа указ за свикване на военни сборове на всички запасняци през 2015 г., съобщи агенция ТАСС.

Министерството на отбраната на Русия планира да свика военните запасняци от цялата страна на двумесечна военна подготовка и учения. Главната задача на мобилизационните мероприятия е да се обърне особено внимание на овладяването и използването на нови и модернизирани видове оръжие, военна и специална техника, се казва в съобщението.

Според него ученията били планирани още от миналия ноември. Те ще продължат до октомври.

Още в средата на февруари ще се проведат учения на границата с Украйна с участието на изтребители-бомбардировачи СУ-34.

Москва е използвала и преди такива учения, за да увеличава броя на войниците по границата с Украйна, информира БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.02 2015 в 20:37

Путкодеров, дори и да оставим настрана въпроса за това кой е свалил самолета, едно нещо е безспорно - кой го е отклонил от курса му и го е пренасочил към разнирните райони, а това са именно украиниските авиодиспечери.

06.02 2015 в 16:29

Абе прокопиевски гюбрета, знаети ли какво е това:

https://pbs.twimg.com/media/B81YUenIcAAjwM1.jpg

Знаете ли? Това е САТЕЛИТНА СНИМКА на АЕЦ Фукушима след аварията. Виждате ли колко детайлна и с какво качество е? Сега, да ви светна, че това е орязан jpg до оптимален размер за интернет. Представете си в ОРИГИНАЛ тази същата снимка, на която може да различите обект с размери над 30см!


Къде са бе орки прокопиевски, КЪДЕ са тези снимки за MH17?
Къде са снимките на руската армия на украинска територия?
Айде да ва е.а в америка за прокопи! Публикувайте нещо тумори вмирисани!

Ч А К А М Е!

06.02 2015 в 15:58

Трябва да се попълват оределите редици на ДНР и ЛНР,а това най-лесно става като се заблудят и преминат границата,която не е обозначена, направо с оръжието!

06.02 2015 в 10:52

Мда ... вече е напълно ясно, че мъже под метър и 85 в комбинация с тежка критическа не трябва да заемат високи държавни длъжности.

06.02 2015 в 02:38

Вижте излиянието на този под мен и си правете сметка каква сериозна организация правят путинофилите за дезинформация, направо професионална работа. Нямах нерви да го прочета цялото, но само мярнах нещо за шистовия газ, та да ви кажа как манипулират и тази тема- Русия ползва същата технология за шистов газ и нефт от 2010 г, даже наемаше американски фирми, защото нямаха необходимото ноу-хау. В същото време руската агентура в БГ (като този dead-red) пропищяха колко лоша била тази технология и в крайна сметка пропагандата успя и Герб приеха мораториума през 2012. Ето това е силата на манипулацията- в Русия си я ползват тази "лоша" технология, но на нас не ни позволиха (чрез мрежата си от платени послушници- ужким загрижени еколози) не само добив, ами дори да проучим какви залежи имаме. Целта е ясна- да си стоим зависими от Русия.

06.02 2015 в 01:27

ЧЕТИВО ЗА МАЛКОТО ОСТАНАЛИ МИСЛЕЩИ. ДАВАТЕ ЛИ СИ СМЕТКА КАКВО ПРАВЯТ НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ?

национални предателиЧетиво за малкото останали мислещи. Няколко месеца преди свалянето на Тодор Живков, през 1989 г. Андрей Луканов и Петър Младенов – двама от участващите в конспирацията срещу Живков – кацат във Вашингтон. Там те провеждат две тайни срещи. Едната е между Луканов и Джордж Тенет, който по-късно стана шеф на ЦРУ (1997-2004), а другата е между Младенов и Джеймс Бейкър – тогавашния държавен секретар на САЩ.

Визитата на външния министър Младенов, официално е с цел провеждане на преговори с „Пепси Кола“. Държавният секретар на САЩ Бейкър е уведомен, че свалянето на Тодор Живков предстои. Бейкър отговаря, че това е добре, но ако няма промяна по отношение на Турция САЩ ще оттегли подкрепата си за конспираторите. Външният министър на България заявява, че страната ни ще промени курса си по отношение на Турция, която Съединените щати подкрепят в стремежите й до днес, да изгради нова, по-нежна версия, на Османската империя в нашия регион. Освен това турската е втората по численост армия в НАТО, след тази на САЩ, и е един от най-ценните съюзници на американците не само в нашият регион.
Не е тайна, че рухването на социалистическия режим у нас беше договор между Русия и САЩ, договор на много високо равнище.

След разпада на СССР и Варшавския договор Русия предаде пешката си България, считана за един от най-верните й сателити, в ръцете на САЩ. Оттогава до днес България води сервилническа политика, независимо от това какъв цвят е нейното правителство и как се казват президентът и премиерът, обслужваща американските интереси.

Всичко това започна веднага след промяната на икономическата система у нас, когато западните компании изкупуваха на безценница българските предприятия и получаваха щедри подаръци от българската власт, докато народа се редеше на опашки за хляб и мляко. Това е много важен елемент на „демократизирането“, с който се започва винаги. Но това е история, която вече знаем много добре и чийто край ще дойде много скоро, когато и последният българин се превърне в „икономически бежанец“.

Целият грабеж, превръщането ни в американско геополитическо слугинче, тече и до днес.

Същевременно навъдилите се като гниди пребоядисани в синьо, гладуващи, красиви, интелигентни и прочее продължават и през 2014 и сега през 2015 да ни обясняват как за всичко била виновна Русия, „ДС“, „комунистите“ и т.н. Една изтъркана плоча, под звуците на която онези отвъд океана си развяват байряка както искат и ни водят на синджир. В България повечето фирми са западноевропейски и американски. Това са т.нар. ценни „инвеститори“, за които всяко българско правителство трябва добре да се грижи под формата на лобизъм, осигуряване на концесии, потушаване на обществен натиск и недоволство и прочие.
В България няма нито една руска банка. България тегли заеми от СБ и МВФ. Ценните западни инвеститори са чуждестранните вериги хипермаркети, които смазаха българските магазини и осъществяват печалби, възлизащи на милиарди долари годишно, докато плащат на българските си роби, пардон – персонал, заплати от по 200-300 лв., или казано по-точно – жълти стотинки на час. Но това е нищо работа с енергийните вампири като „Шеврон“ или компанията, която служебното правителство на проф. Близнашки окончателно възложи да дупчи за газ в Добруджа – „Парк Плейс Енерджи Корп“.
Американската компания ще налеела 6 млн.долара, само за да проучва за природен газ и нефт в Добруджа, но нямало да използва забранената от българското законодателство с мораториум неконвенционална методика за добив. Който иска да вярва. Или пък „Уестингхаус“, която в ранните години на „демокрацията“ взе дейно участие за затварянето на блоковете в АЕЦ „Козлудуй“, а кабинета „Орешарски“ в правителство с мандатоносител, според клишето „про-руската партия БСП“, даде договор на американската компания няколко часа преди да подаде оставка за изграждането на блок в същия този АЕЦ „Козлудуй“, който ще ни доставят на двойна цена, и който ще е по технология, която никъде по света не е прилагана досега. Но никакъв отпор сред бранителите на „европейските ценности“ в България.
Воят беше срещу АЕЦ „Белене“ и „Южен Поток“ – два руски енергийни проекта („Южен поток“ всъщност не е само руски, в него участват и западни държави), които бяха спрени под натиска на американското посолство и ЕС. Спомняте си как Марси Рийс, американският посланик в София, лобираше за „Шеврон“ и отпадане на мораториума за добив на шистов газ и как се водеше информационна война и манипулации срещу „Белене“, който беше конкурентен проект на изграждането на нов блок в „Козлудуй“ от Уестингхаус, както и стана. Не руска, а канадска е фирмата „Дънди прешъс метълс“, която добива българското злато на невероятната концесия, невиждана дори в Африка – 97% от златото е за канадската фирма, а 3% за българската държава. Нека не забравяме, че на наша територия „Дънди прешъс метълс“ добиват в злато в едно от най-големите златни находища в цяла Европа. Тонове злато отиват подарък за канадците. Но те са ни „партньори“.
България е в ЕС и НАТО. И както каза президента Плевнелиев, опитвайки се да оправдае защо България в проекта си за бъдещето си в НАТО определя Русия като „заплаха за сигурността“, заяви че „позицията в документа съответства на изказаната официална позиция на НАТО“.

Какво по-голямо доказателство чий сателит е България? Явно Плевнелиев и несуверенните ни политици или не знаят, или са глупави.

Позицията на НАТО се сформира от позициите на държавите-членки след постигане на консенсус и съгласие, а България просто повтаря като папагал каквото й се каже, България няма собствена позиция. Именно като държава-членка на ЕС България беше принудена да замрази изграждането на българската част от проекта „Южен поток“ заради събитията в Украйна и противопоставянето между САЩ и Русия.

В България има няколко американски бази, за които американците не плащат нищо.

Дори по времето на Варшавския договор в България нямаше никакви съветски бази, а армията ни беше добре въоръжена и боеспособна да се защитава сама, само заради Турция имахме няколко комплекса СС-23, с които можехме да нанесем ядрен удар над Турция и Гърция, които имаха сериозен възпирателен ефект.
Какво имаме сега в НАТО? Същите комплекси унищожихме, за да получим 50 бр. американски джипа и то втора употреба. Армията е в окаяно състояние, нямаме и авиация. Не ни трябват – ние сме обградени от държави-членки на НАТО, най-вече добрата стара Турция, НАТО ще ни превърне в плацдарм за атаки по Югоизточния фронт на алианса, имаме си американски бази. Това им трябва на „партньорите“ ни. Външна политика.

Абсолютно всичките ни министри са послушници на Вашингтон, а ръка за ръка с това върви и приятелството с Тел’авив.

България не само не иска, а и не може да води самостоятелна политика, да отстоява своя интерес. България може само да прави каквото й наредят. Погледнете последните трима външни министри на България – Младенов, Вигенин и Митов. Всяка една позиция на България по даден въпрос е просто папагалско-преповтаряне на актуалните точки на САЩ. Обама обявява, че Сирия трябва да бъде нападната – България повтаря, Обама подкрепя киевското правителство – Вигенин търчи първи в Киев да изказва „подкрепата на България“. Какво да кажем за още по-сериозни и същевременно необясними за народа ни решения като това да пращаме пушечно месо, пардон български „рейнджъри“ в Ирак, Афганистан, Африка и навсякъде, където САЩ са се заели да въдворяват „демокрация“. „Информационната война“. Като „аргумент“ защо Русия е „враг на България“ се изтъква, че Русия водела „информационна война срещу България“. Дреме й на шапката, видиш ли, какво ще каже Плевнелиев, например, относно това и онова, свързано с Русия. Но как я води тази война?

Да не би Русия да има фондация „Русия за България“ (тоест „Америка за България“) и още десетки НПО-та, които да наливат милиони в определени медии и протестърски кръгове и то официално?

Това не е ли пропаганда и вмешателство във вътрешните работи на страната ни? Само за 2009-2013г. американските фондации са раздали над 6 млн.лв. на т.нар. „лица на протестите“. Но продължаваме да слушаме как всеки несъгласен с превръщането на България в американска губерния е „рубладжия“ или дори още по-категоричното: „червен боклук“. С лекота се драска паметника на Съветската армия, който във Виена е не само винаги обсипан с цветя, но и дори бил позлатен, защото там нямат комплексите на нашите пискливи момченца, храненици на американски фондации, а разбират, че тази армия освободи Европа от фашизма с цената на милиони жертви. Защо никой не надраска паметника на американските летци (такъв паметник няма аналог по света), загинали докато бомбардират София?

И като съвсем отделна точка. Относно клишето „агентите на ДС“. Докато сме заети да слушаме кой бил Жорко, кой бил агент Митко и как натопил съседа, че слуша радио „Свободна европа“, под носа ни минава важния и актуален въпрос – чуждата агентура, действаща сега в България.

В България силни агентурни мрежи имат американците и турците, но как ще го проумее някой, след като денонощно слуша за „ДС“ и „КГБ“. По-скоро: кой ще се замисли.
Представете си само след като американците (чрез АНС) са подслушвали канцлера на най-силната държава в Европа – Германия и са подслушвали милиони френски, италиански и немски граждани как действат спрямо нас, въпреки че и ние като Германия уж сме им „партньори“. Мина и замина опита на служебния министър на отбраната, който също доскоро заемаше пост в американско НПО, да бъдат разкрити българските разузнавачи зад граница. Дали си давате сметка какво се опита да направи този национален предател?

06.02 2015 в 00:57

Кремълското джудже загуби окончателно контакт с реалността. Ние в ЕС и НАТО ще го преживеем, но в Русия при следващата им революция ще има гражданска война и много кръв. :(

05.02 2015 в 22:25

За съжаление след толкова дълги години комунистическа пропаганда все още има много промити мозъци, които искрено вярват, че Русия е нашето най-скъпо и мило нещо, даже повече от собствената ни родина.
Русия е докарала много злини на България, най-вече комунизма, от който още не можем да се избавим.
А това че Русия ни е освободила не е защото сме им били много скъпи, а защото Русия винаги е искала контрол върху проливите.
Преди 1878 Русия води 11 войни с Турция, при които ако толкова е милеела за нас е можело да ни освободи, особено войните от 1768 и 1828.
При последната стигат до Одрин и го превземат, но след капитулацията на Турция си вземат няколко територии в делтата на Дунав и Кавказ и оставят България обратно на турците.
След като през цялата война им помагаме с чети и даваме толкова много жертви, те просто си тръгват. Не само това, но и се противопоставят на опита на капитан Георги Мамарчев да вдигне въстание като го арестуват. От тогава са известните думи на Генерал Дибич: "Българи! Стойте си мирни, че ще обърна топове да ви избия аз“.
Е изглежда ли ви като да ги е било много еня за нас? После войната от 1878 пак не е за хубавите ни славянски очи, а опит за реванш от страна на Русия за загубената Кримска война.

05.02 2015 в 21:57

Тоя сайт кога се превърна в помийна яма? Преди имаше повече нормални. Сега гледам някакви изстъпления и тотална простащина. Разбираемо е, че малките са фенове на "Ъмерика". Те тедрадки с Азис си купуват, та какво остава да мога да преценяват обективно.