Путин: Русия ще уважи резултатите от изборите в Украйна

OFFNews Последна промяна на 23 май 2014 в 15:44 2661 4

Владимир Путин

Русия ще уважи резултатите от предстоящите президентски избори в Украйна, но ще следи внимателно какво се случва там. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на икономически форум в Санкт-Петербург.

Москва ще работи с новите структури на Украйна след изборите. Надяваме се на спиране на боевете в страната, подчерта Путин, като допълни, че сега не е подходящ момент за президентските избори, тъй като те трябва да бъдат предшествани от референдум и конституционна реформа.

В Украйна в момента се води истинска гражданска война. Насилието на Изток и конкретно в Донецк и Луганск сериозно попречиха на подготовката за изборите, посочи Путин.

Събитията в Украйна са резултат от действията на САЩ и Европа, които искат сега Русия да изчисти калта. Ясно е какъв е проблемът. За нас ситуацията в Украйна е жизнено важна, а за САЩ тя е технически въпрос, коментира Путин.

По повод анексирането на Крим Путин отново каза, че Русия е постъпила правилно, тъй като по този начин са били избегнати сблъсъци и жертви.

Властта в Украйна можеше да се смени и без преврат. Трябваше да се направят избори и тогава същите хора щяха да дойдат на власт, но по легален начин. Ние като идиоти щяхме да платим 15 млрд., както бяхме обещали, щяхме да оставим ниските цени на газа и да продължим да субсидираме икономиката на Украйна, посочи той.

По повод газовия проблем Путин обяви: "Тези 3,5 млрд., които ни дължи Украйна, ни трябват. Нека да ни платят дължимото, за да се нормализира ситуацията". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.05 2014 в 00:08

Трябвало да се направят избори, а не преврат!? Не те ли е срам бе, другарю Путкин? Защо опиканата ти подлога Янукович не ги позволи тия избори, при положение че няколко месеца мирните протести апелираха точно за това?!?! Да те ева у наглеца долен! Тази война с всичките си жертви се пише на твоята сметка!

23.05 2014 в 18:40

//За нас ситуацията в Украйна е жизнено важна, а за САЩ тя е технически въпрос, коментира Путин.//

Ми нали не ви се яде сало, рупайте ламарина, а няма балами за без пари да ви модернизират армията, след това да ходите да ги трепате.

// "Тези 3,5 млрд., които ни дължи Украйна, ни трябват.//

Цвили за 3.5 млрд., нали си имате 2500 (400$)млрд юана, а забрави, след 100-на години.

Иначе като си платят Републиките, Крим и като си платите за заграбеното в Крим, ще ви се плати тая мизерна сума, някъде след окол 1000 години.

Аре, ревлювци Обонго е ларж, ще работи печатницата един час повече, и ще ви се дадат артийки.

23.05 2014 в 16:50

тъкмо да повярвам, че в Украйна е фашизъм, еднопартийна система и, че избори вече няма, Путин да вземе да ги уважи!?

23.05 2014 в 16:03

... Вашата Методика за правене на "избори" е популярна и у нас... поради заслугите на бесепето... ма чак до Европа надали ще стигне...

... хахахахахахаха