Путин одобрява правителството в отсъствието на Медведев

Вероника Шербанова 15 май 2012 в 18:17 1393 0

Владимир Путин и Дмитрий Медведев. Снимка: Reuters
Владимир Путин и Дмитрий Медведев. Снимка: Reuters

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев представи днес на президента Владимир Путин предложенията си за състава на новото правителство. Кандидатурите засега са ясни единствено на бившия агент на КГБ.

На срещата си с руския президент Владимир Путин премиерът Медведев му е връчил няколкото листа с кандидати, чието съдържание ще остане скрито. Премиерът вече разговарял със своите избраници, преди да направи окончателния подбор. Обществено достояния са станали само някои от срещите – с Владислав Сурков, Лариса Бричевая, Аркадий Дворкович и Антон Вайно.

След като официално пое управлението на Русия преди седмица, Владимир Путин веднага назначи за премиер своя предшественик. От последните избори насам и двамата говорят за радикална смяна на състава на парламента, който щял да се състои от 80% нови лица. Но още тогава те отказаха да дадат примери. Мълчанието продължава до момента.

Миналия четвъртък стана ясно, че Путин е решил да пропусне срещата на Г-8 в САЩ на 18-19 май. По неговите думи тогава щял да бъде твърде зает с формирането на новото правителство. Затова Медведев ще лети за Америка вместо него.

В отсъствието на премиера Владимир Путин щял да проведе нови консултации с всички, упоменати в неоповестения списък и да вземе решението си кого да одобри като член на правителството.

Съставът му щял да стане ясен едва след завръщането на Дмитрий Медведев от САЩ. Най-вероятно разликите между предварителните кандидатури и одобрените такива ще си остане тайна между Путин и Медведев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!