Путин нареди внезапна проверка на военните поделения в Западна Русия

OFFNews 26 февруари 2014 в 19:01 5443 15

Владимир Путин нареди внезапна проверка на военните поделения в Западна Русия

Руският президент Владимир Путин нареди внезапна проверка на бойната готовност на поделенията на руската армия, разположени в Западна Русия.

Поделенията в Западния военен окръг са вдигнати по тревога в 14 часа днес, като проверката ще продължи до 3 март. Военните маневри ще преминат на два етапа, обясни министърът на отбраната Сергей Шойгу.

На 26 и 27 февруари началникът на Генералния щаб ще вдигне внезапно войските в максимална степен на бойна готовност и ще ги разгърне на общовойсковите и морските полигони, допълни Шойгу.

Задействани са силите за противовъздушна отбрана, десантни части и транспортната авиация за пренос на далечни разстояния, уточни министърът.

Шойгу подчерта, че внезапната проверка на бойната готовност на руската армия в Западна Русия няма връзка с Украйна.

Помолени да коментират, руски политици и депутати обясниха в сряда, че е изключено Русия да изпраща военни части в Украйна. Въпреки това обаче в руските медии продължава да се говори за „екстремистите“ в Украйна и за опасност от верско насилие в страната.

Руският Черноморски флот, който е разположен в Крим, продължава службата си в обичаен режим, но се вземат допълнителни мерски за сигурност в случай на провокации. Подсилени са и няколко контролни пропускателни пункта, посочиха от командването на флота в Севастопол.

В същото време в Крим започнаха сблъсъци между привърженици и противници на новата власт в Киев. Пред сградата на Върховния съвет на Крим в Симферопол се събрали две протестиращи групи - представители на татарската общност в Крим, които подкрепят смяната на властта в Украйна, и жители на Крим, които не признават легитимността на новата власт. 

Група татари нахлу в сградата на Върховния съвет с дървени бухалки и прекъсна заседанието. Председателят на Меджилиса на кримско-татарския народ Рефат Чубаров обаче е успял да успокои хората и до по-сериозни щети и жертви не се е стигнало.

Протестът пред сградата обаче продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!