В руския парламент се заговори за присъединяване на Крим към Русия

OFFNews 25 февруари 2014 в 14:59 6350 27

В руския парламент се заговори за присъединяване на Крим към Русия

Русия желае да запази целостта на Украйна, но ако Крим приеме решение да се присъедини към Руската Федерация, сме готови да го разгледаме.

Това заяви председателят на парламентарната комисия по работите на СНГ, евразийската интеграция и връзките със съотечественици Леонид Слуцкий, цитиран от украинската информационна агенция УНИАН.

Що се отнася до погледа ни върху ситуацията в Украйна – ние искаме да съхраним целостта на страната. Надяваме се, че това може да се случи, посочи Слуцкий.

В същото време той коментира, че ако тенденциите, които са факт в момента в Киев, продължат, кримският парламент или жителите на полуострова на референдум заявят желанието си да се присъединят към Русия, решението им ще бъде разгледано.

Ние ще проучим тази възможност и най-вероятно ще я проучим достатъчно бързо. Вероятно ще успеем заедно да намерим практическите стъпки за реализацията на тази стъпка, подчерта Слуцкий.

В същото време стана ясно, че Русия започва да издава паспорти по облекчена процедура на украинци.

Хиляди жители на Севастопол излязоха в неделя на протест против евроинтеграцията на Украйна и за да обявят новата власт в страната за нелегитимна и фашистка.

"В Украйна беше извършен държавен преврат. Властта беше превзета от украинските националисти, които веднага започнаха да репресират милиционерите и политическите си опоненти", заявиха демонстрантите в протестна декларация.

Демонстрацията на жителите на Севастопол завърши с изпяването на съветската военна песен „Вставай, страна огромная!“.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!