Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Путин нареди нова хуманитарна пауза в Алепо в петък, пускат бунтовниците от града

ОFFNews 02 ноември 2016 в 15:52 3745 0

Русия ще въведе нова хуманитарна пауза в Алепо на 4 ноември, за да позволи на жители на града и бунтовници да го напуснат, става ясно от изявление на руското министерство на отбраната. Ходът показва, че Москва ще продължи да спазва мораториума за нанасяне на въздушни удари над цели в града.

Военният министър Сергей Шойгу е взел решение за въвеждане на паузата на сраженията между 9 и 19 ч. по нареждане на президента Владимир Путин, става ясно от информацията на ведомството. Планът е подкрепен и от сирийското правителство. 

Освен шест коридора за евакуация на цивилни са отворени и два такива за бунтовниците, от които ще бъдат изтеглени всички руски военни. От министерството съобщават и че всички опити за разбиване на обсадата над града са били неуспешни, а терористите са претърпели тежки загуби.

"Взимайки предвид неспособността на американските ни колеги да отделят опозицията от терористите, ние се обръщаме към лидерите на всички въоръжени групировки да преустановят бойните действия и да се изтеглят от Алепо с оръжията си", се казва в изявлението.

Според военното министерство Руският център за помиряване на враждуващите страни в Сирия ще обезпечи безопасното напускане на цивилни и въоръжени формации. 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!