Путин направи посмъртно Герой на Русия Десантния батюшка протойерей Михаил

OFFNews 08 ноември 2022 в 20:58 2962 3

Протойерей Михаил Василев

Снимка

Протойерей Михаил Василев

Руският президент Валдимир Путин е удостоил със званието Герой на Русия (посмъртно) наместника на Московската патриаршия в руските ракетни войски протойерей Михаил Василев, наричан още Десантния батюшка.

Отец Михаил, който се прочу с репликата „Да раждат повече деца“ и по повод на това какво трябва да правят майките, които не искат да пускат синовете си на война, загина на 6 ноември сутринта в района на Херсонска област, след като се оказа в епицентъра на обстрел с HIMARS.

„За мъжество и героизъм, проявени при изпълнение на гражданския дълг да се присвои званието Герой на Руската федерация на Михаил Владимирович Василев, проторйерей и клирик на Московската епархия (посмъртно)“, се казва в указа на руския президент.

РИА Новости пише, че настоятелят на патриашеския двор в щаба на Ракетните войски със специално предназначение е загинал „при изпълнение на пастирските си задължения“.

Самият протойерей говореше в телевизионни предавания, че куршум не го лови, защото го пази Бог.

"Човек трябва да се откаже от себе си. Какво, страх те е, че ще попадне в теб железце ли? От какво да те е страх? Ако Бог е с нас, кой е против нас? Аз съм живото материално пособие. Нищо. На 9 горещи точки съм бил. Бог няма да ме предаде, свинята няма да ме изяде. Имал съм ситуации, върви обстрел и ми казват: Тука трябва да се пълзи! А аз казвам, това е безмислено. Релефът е такъв, че просто всичко се вижда. Хайде да станем и да вървим. Вика ми командирът на батальона, ти, Батюшка, глупак ли си? А аз му казвам: Хайде да направим така – на мен ще ми се развява расото, а ти върви редом до мен. И аз видях как те спряха да стрелят, само защото видяха, че върви свещеник."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

3

Hurlu Berlu

12.11 2022 в 18:51

Хубаво, хубаво. Те рогатите в Ада при Кобзон, Жириновски и Диария дагоДухина много обичат медали с червени петолъчки, сърпове и чукове. С чука им набиват петолъчките в най-долната част на гърба.

345

2

Джендо Джедев

08.11 2022 в 23:05

Докато на тая клета кочина героите й са това, ще си остане все кочина!

2073

1

Johnny B Goode

08.11 2022 в 22:28

"Наместника на Московската патриаршия в руските ракетни войски" - туй ще да е част от новата структура на православието на Еврото.
А иначе, дай Боже да се множат такива отличия "Герой на Русия"
 
X

Да помогнем на украинските деца!