Путин: Аз харесвам комунистическите идеи и пазя партийния си билет

OFFNews Последна промяна на 25 януари 2016 в 23:15 7918 43

Аз много харесвах и до ден-днешен харесвам комунистическите и социалистическите идеи. Ако ние разгледаме кодекса на строителя на комунизма, който беше широко разпространен в СССР, ще стане ясно, че той много напомня на Библията. Това не е шега, това по същество е един откъс от Библията.

Това заяви руският президент Владимир Путин по време на пленарно заседание на Общоруския народен форум, чийто председател е самият той.

Пред делегатите Путин напомни, че е бил редови член на КПСС и служител във "въоръжения отряд на партията" - КГБ.

Руският президент призна, че и до днес пази партийния си билет.

Путин обаче подчерта, че в СССР комунистическите и социалистическите идеи са били приложени "далеч от това, което са казвали социалистите утописти".

Руският президент разкритикува и икономическата политика на СССР, но твърди, че плановият подход е успял да съсредоточи ресурсите и да реши проблемите в здравеопазването, образованието и военната промишленост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.01 2016 в 22:56

Аркадий Володин> ex-McIntosh4 часа назад
Неужели в России действительно 82% ватных дебилов, которые с радостью позволяют себя грабить злобному ботоксному лысому карлику и его путведевской едирастической олигархической воровской мразотени????

Или этот рейтинг - просто путведевское едирастическое олигархическое воровское пропагандонское ВРАНЬЁ?

27.01 2016 в 12:16

Антикомуниста Путин е буржоазна гнида масон от голяма степен и олигарх Жалко за руснаците че с него станаха за смях и съжаление в целия свят.М Вече се мята като закачена риба на въдицана на господарите си.

26.01 2016 в 12:20

Тъпако, 40, животът е докзал, че всяка добра идея може да се осъществи само чрез Лайф и никога с Жизнь. Могат да я постигнат само свободни хора, а не такива, живеещи под строй, умеещи единствено добре да ръкопляскат и маршируват.

26.01 2016 в 12:03

Принципите на социалната държава не са радикални и американските гласоподаватели ще гласуват срещу огромните неравенства в страната. В това е убеден Бърни Сандърс, един от евентуалните кандидати за президент на Демократическата партия в САЩ.

Независимият сенатор от Върмънт се описва като „демократичен социалист”, което остро противоречи на традиционния двуполюсен модел „демократи-републиканци” на надпреварата за Белия дом.

Сандърс защити твърдо левите си убеждения по време на излъчено по телевизията събитие в Университета в Де Мойн, Айова. Това е щатът откъдето на 1 февруари ще започнат предварителните избори, в които симпатизантите на Демократите ще изберат партийната кандидатура.

Сандърс е основният подгласник на фаворита в надпреварата Хилъри Клинтън, която води в националните проучвания, но в Айова двамата са много близко един до друг. Далеч зад тях е третия партиен кандидат - бившият губернатор на Мериленд Мартин О’Малей.

„В различни страни по света, в Скандинавия и в Германия, моите идеи не са радикални”, заяви Сандърс, цитиран от АФП, имайки предвид плановете си за обществено здравеопазване, обуздаване на Уол Стрийт и осигуряване на държавни заеми за студенти.

„Не можем да продължаваме да имаме правителство, доминирано от милиардерските кръгове и Конгрес, който работи в интерес на хората на върха и игнорира работещите семейства”, допълни Сандърс.

Сенаторът, който е на 74 години, е решен да се справи с неравенството в нацията. Според него най-богатите 0,1% от американците притежават състояние, колкото 90% от сънародниците им.

„Ако хората искат да ме критикуват, хубаво. Аз искам да се справя с алчността на корпорациите и Уол Стрийт и ще защитавам средната класа”, убедено заяви Сандърс, критикуван че иска да разшири присъствието на държавата в САЩ – световната Мека на частната инициатива.

По думите на социалиста от Върмънт, успехът на кампанията му, която не е финансирана от големи корпорации, показва, че „засяга болните места” на обществото.

„Имаме нужда от политическа революция, в която милиони хора да се изправят и да кажат, че правителството принадлежи на всички ни, а не на малцина”, убеден е Сандърс.

Той настоя, че няма нищо лично срещу Хилъри Клинтън, но определи като "външнополитическата грешка с най-много последствия в модерните времена" решението на Сената да одобри войната в Ирак през 2002г. Клинтън също беше част от Сената при ключовото му решение.

Бившият държавен секретар се яви отделно от основния си конкурент пред избирателите в Айова. Тя похвали Сандърс, че е влял енергия в надпреварата и е започнал диалог по конкретни политики, вместо двамата просто да си разменят обиди, както правят кандидатите на Републиканската партия.

„Но вярвам, че ще съм по-добрият кандидат на Демократите и по-добрият президент”, заяви Клинтън в Айова, като призна грешката си при одобрението на войната в Ирак и изтъкна големия си външнополитически опит.

"Америка търси нови лидери на хоризонта", заяви третият кандидат О’Малей, който призова привържениците си в Айова да не се предават, въпреки малките му шансове.

„Не можем да търсим спасението на блокираната, неработеща национална политика в стари идеологии или стари имена”, смята най-младият кандидат на Демократите. /АФП

Вашингтон / САЩ


26.01 2016 в 10:54

Що бе, евротолерастите, какво лошо има в социалистическата идея всички хора да имат покрив над главата, храна на масата, безплатно образование и здравеопазване, работа, държавата да има собственост и да развива производство ? Докато вие тук отричате всички тези неща като лоши и се връщате към епохата преди ВСВ, когато България е била слабо развита селскостопанска държава, а токът, образованието и здравеопазването са били недостъпен лукс за 70 % от населението, капиталистически държави вървят към социализъм.
И да , в Библията пише да обичате ближните си, а не да ги мразите и да се опитвате да ги ограбите, каквато ценностна система налага дивия капитализъм.
Не отричам извращенията на реалния комунизъм, но като идея е нещо друго.

26.01 2016 в 10:52

Хуйло да не е решил да ускори разпада на руската империя, че си позволява такива волности.
То верно, че малко се проточи, ама нека не насилваме естествения ход на деволюцията.

26.01 2016 в 10:17

При каманизма петролът ще е безплатен, но за да се случи това първо трябва да стане 1 барел = 1$. Да бъде!

26.01 2016 в 09:59

Реве ми се, като виждам колко много млади хора са подвластни на политическата пропаганда по медиите. Ако само за миг забравите първичните втълпявания насаждани в продължение на столетия и подходите с разум, тогава пред вас ще се разкрие една съвсем различна картина. Задайте си само въпроса „Кога в историята Русия е подкрепяла пробългарска политика?“. Знам, че на първо и единствено място ще се сетите за освобождението, но всъщност Русия никога не е подкрепяла освобождението на България, като независима държава. Путинова Русия и днес не иска съществуването на независима България.

Хора, информацията е навсякъде около вас, интересувайте се и разсъждавайте. Откривайте логическите връзки и последователности между отделните събития, никога не вярвайте сляпо на нещата, които ви се казват, дори когато са представени добре конструирани „факти“ търсете и други източници за потвърждение или отхвърляне и винаги си задавайте въпроса ЗАЩО. Тези които ви насаждат вина обикновено не ви желаят доброто.

Путин на кон, Путин космонавт, Путин археолог, Путин спортист, вчера беше Путин православен християнин, днес е Путин комунист... на такава пропаганда и третокласник не е редно да се хваща. Това е много несериозно.

26.01 2016 в 09:42

Аз много харесвах и до ден-днешен харесвам комунистическите и социалистическите идеи....., казва ботоксовото джудже, мултимилиардер,.....ха ха ха

26.01 2016 в 09:12

Мааалка манипулацийка в стил ОФФневс. Путин не е казал, че пази партийния си билет. Казал е "За разлика от много функционери, аз не бях функционер – от партийна гледна точка аз бях редови член – не съм си късал партийния билет, не съм го горил“...„КПСС се разпадна, а моят билет още стои някъде“.

Който може да чете с разбиране, сигурно ще схване разликата. Сигурен съм, че на много драскачи тук, комсомолските билети още си стоят някъде.