Путин като Батман, Ганди и Пеле в изложба за рождения му ден (галерия)

OFFNews 07 октомври 2015 в 11:34 4404 8

Хипстъри от лондонския квартал Hackney решиха да отбележат рождения ден на руския президент Владимир Путин с изложби в Лондон и Москва, в които той е изобразен като Ганди, Пеле, Батман. Докато посетителите им разглеждат превъплъщенията на държавния глава, който днес навършва 63 г., самият той ще прекара деня в игра на хокей на лед с професионални хокеисти.

В изложбите "Вселената на Путин" той е изобразен като Александър Велики, Махатма Ганди, Батман, Пеле. В Лондон тя ще бъде отворена за посещения през целия ден в чест на рождения ден на Путин.

Изложбата се прави от Лий Уест, който я инициира, след като през последната една година живее в Русия. В рисунките си, повече от 30 на брой, той изобразява Путин като личност, която принадлежи на различни държави, националности и епохи.

На една от картините руският лидер е сравнен с футболната звезда Пеле, който и държи рекорда за най-голям брой футболни мачове, в които е участвал, докато Путин (очевидно) държи подобен рекорд, но по отношение на политическите битки, отбелязва лондонският вестник City A.M. Вероятно това показва картината с Путин в образа на Пеле, който рита футболна топка, върху която е снимката на американския му колега Обама.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови