Путин: 755 американски дипломати напускат Русия

OFFNews 31 юли 2017 в 10:04 3922 6

Персоналът на американските дипломатически мисии в Русия ще бъде намален с 755 души, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за Вести.ру, цитиран от агенция "Фокус".

По този начин броят на служителите в американските дипломатически представителства в Русия ще се изравни с този на руските дипломати в САЩ -  455 души във всяка страна.

Путин добави, че Москва е реагирала на непровокираните стъпки за влошаване на руско-американските отношения. „Чакахме достатъчно дълго нещо да се промени в посока подобряване на връзките, но съдейки по всичко тя няма да се промени скоро“, уточни руският лидер.

Според него отговорът на Москва ще засегне Вашингтон. Путин обаче коментира, че засега той не подкрепя въвеждането на санкции, тъй като те ще попречат за развиването на международните отношения.

Президентът на Русия обаче обясни кои са сферите, в които двете държави могат да си сътрудничат - борбата с тероризма, разрешаването на сирийския конфликт, борбата с незаконната миграция и престъпността.

Путин отбеляза, че Кремъл неведнъж е предлагал на американските колеги да си сътрудничат при борбата с киберпрестъпността. „Вместо да започнем да работим конструктивно, ние само слушаме безпочвени обвинения за намеса във вътрешните работи на САЩ“, допълни Путин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

5

Victimized

31.07 2017 в 13:11

Краварите искат да си продават скъпия газ в Европа,, и ползват на Тръмп слабостта, за да удължат санкциите. Те точно така го хванаха за топките, като постоянно тиражират връзките му с Русия, сега той трябва да държи твърда политика спрямо тях. Някой дори се опасяват, че администрацията му може да спретне една хубава война в Сирия, която да покаже колко силен президент е .....
Стокообмена между ЕС и Русия за миналата години, при положение, че санкциите са в сила от няколко години, е близо 200 милиарда долара.
Платените седеруги по долу очевидно криво разбират свободния стокообмен и пазар, понеже явно е свободен за тези които ближат гъза на маститите банкери на Уоустрийт ....

42249

4

Denis Rizanov

31.07 2017 в 12:43

Те тия мерки не касаят тебе, няма защо да ги чакаш. умрелите магарета като вас трябва да се интересуват само от цената за преработка в екарисажа.
Това се отнася и за педераЗко с пластмасовата черна каска на главата.
:)
 
X

Да помогнем на украинските деца!