Проучване: Виена е градът с най-добра репутация

OFFNews Последна промяна на 20 юни 2015 в 20:25 2657 1

Дворецът "Хофбург" във Виена, Австрия

Столицата на Австрия Виена вече е "Градът с най-добра репутация", спечелвайки класацията City RepTrak, която се провежда от консултантската компания Reputation Institute, съобщи БТА.

В класирането Виена е следвана от Сидни, Флоренция и Венеция. 15 европейски града са сред първите 20, а на последните места са Карачи, Кайро, Богота, Техеран и Багдад.

Български градове не са представени, а столицата на съседите ни от Румъния - Букурещ, е на 68-о място.

В изследванията от 2011 г. досега Виена винаги е била на едно от челните места, но тази година градът успя със 76.4 точки да задмине Мюнхен (76,2) и остави след себе си Сидни и Ню Йорк.

В проучването са взели участие 22 хил. потребители от страните от САЩ, Великобритания, Канада, Япония, Франция, Германия, Италия и Русия. Жителите на тези държави са оценявали 100 града по няколко основни критерия - икономическо развитие, ефективно административно управление, привлекателност на града, сигурност и качество на живот.

Въз основа на тези критерии проучването посочва градовете, които хората или бизнес компаниите е най-вероятно да изберат, за да посетят с туристическа цел или да правят бизнес и да инвестират в тях.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.06 2015 в 21:20

Еми това е - Виена и Мюнхен. Остерайх и Третия Райх. Чистота, ред и законност. Хората точно това искат - най-доброто от европейската цивилизация. Историята го е доказала в миналото, ще се потвърди и занапред. Прогнилата западна демонокрация няма бъдеще.