Прокуратурата в Ню Мексико отново повдига обвинение срещу Алек Болдуин за убийството на Халина Хйтчинс

OFFNews 18 октомври 2023 в 16:11 1661 0

Болдуин
Алек Болдуин

Прокуратурата на щата Ню Мексико възнамерява да обвини актьора Алек Болдуин в непредумишлено убийство за фаталната стрелба по операторката на филма "Ръжда" Халина Хътчинс през 2021 г., съобщи Ройтерс.

Делото на Болдуин ще бъде представено пред голямото жури в средата на ноември, заяви специалният прокурор Кари Мориси.

Този ход последва резултатите от независима съдебномедицинска експертиза, която установи, че Болдуин е трябвало да натисне спусъка на револвера, с който е репетирал, за да може той да изстреля боен патрон, който уби Хътчинс и рани режисьора Джоел Соуза.

Констатацията е същата като при предишния тест на ФБР на огнестрелното оръжие, въпреки че актьорът твърди обратното.

"След задълбочено разследване през последните няколко месеца се появиха допълнителни факти, които според нас доказват, че г-н Болдуин носи наказателна отговорност за смъртта на Халина Хътчинс и за стрелбата по Джоел Соуза", се казва в изявлението на Мориси и Джейсън Люис.

На 21 април прокуратурата оттегли обвиненията срещу прочутия актьор. Те бяха повдигнати през януари и бяха за причиняване на смъртта на Хъчинс по непредпазливост и за раняването на режисьора на "Ръжда" Джоел Соуза.

През есента на 2022 г. Алек Болдуин постигна споразумение със семейството на загиналата операторка, че няма да повдига обвинения в убийство. Въпреки това тогавашният прокурор на Ню Мексико Мери Кармак-Алтуис заяви, че споразумението няма да повлияе на окончателното решение дали да бъдат повдигнати наказателни обвинения срещу Болдуин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови