Принц Уилям почете майка си принцеса Даяна на церемония в лондонския Музей на науката

OFFNews 15 март 2024 в 11:03 6796 0

Принц Уилям почете майка си принцеса Даяна, на церемония в лондонския Музей на науката

Снимка Getty images

Принц Уилям почете майка си принцеса Даяна, на церемония в лондонския Музей на науката

Британският престолонаследник принц Уилям почете майка си - покойната принцеса Даяна, на церемония в лондонския Музей на науката, съобщи Ройтерс.

Принцът на Уелс каза, че покойната Даяна би била щастлива да види как благотворителната организация, основана в нейна памет, подпомага младите хора по света.

Уилям, който е на 41 г., каза в речта си, че заветът на майка му е фокус на благотворителната дейност, извършвана от него и от съпругата му Кейт.

"Тя ме учеше, че всеки има потенциал и заслужава подкрепа", добави британският престолонаследник.

Наградата "Даяна" (Diana Award) е основана преди 25 години в памет на първата съпруга на крал Чарлз Трети. Принцеса Даяна загина при автомобилна катастрофа през 1997 г. на 36 години. По това време принц Уилям беше на 15 години, а брат му Хари - на 12.

Наградата "Наследство" (Legacy Award) е учредена през 2017 г. и се връчва на млади хора от цял свят за тяхната социална и хуманитарна дейност. За да получат приза "Наследство", те трябва вече да са били носители на наградата "Даяна". Церемонията се провежда на всеки две години.

Двайсет души от цял свят бяха наградени на церемонията в четвъртък. Сред лауреатите има граждани на Великобритания, САЩ, Индия, Пакистан, ОАЕ, Ямайка.

Церемонията се провежда в седмицата, в която се разрази скандал с обработвана снимка на принцеса Кейт и децата й, разпространена от двореца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика