Принц Чарлз се излекува от коронавирус. Хари и Мегън се преместиха в Калифорния

OFFNews Последна промяна на 31 март 2020 в 09:50 1703 0

Принц Чарлз е оздравял от коронавирус и се връща към дейностите си, съобщиха световните агенции.

Той беше в самоизолация 7 дни и след консултация с личния си лекар, който потвърди, че е в добро здравословно състояние, възстановява режима си на работа съобразно ограниченията, които са валидни в страната.

Има опасения за здравето на кралицата, защото един от нейните служители има коронавирус, той носи кореспонденцията и разхожда кучетата й.

На този фон преместването на херцозите на Съсекс Хари и Меган в Калифорния предизвика вълна от възмущение. 

Те успяха да напуснат временния си дом във Ванкувър и да заминат за САЩ, въпреки ограничителните мерки за пътувания между двете съседни страни. Това се случва в момент, когато САЩ стана държавата с най-много заразени от коронавирус. Хари, Меган и Арчи ще бъдат под карантина в новия си американски дом.

Тази седмица бе потвърдено, че Меган e участвала в озвучаването на документалния филм на Disneynature - „Elephants“ („Слонове“), който ще се излъчи на 3 април по Disney +. Продукцията проследява пътешествието из Африка на семейство слонове.

Междувременно в Кралството вече са валидни новите мерки. Те се повтарят по високоговорители по станциите на обществения транспорт. Полицаи спират всеки, който не спазва ограниченията.

Великобритания може да остане под някаква форма на карантина до половин година, каза зам.-главният санитарен инспектор на Острова. Лекари и мед. персонал са се върнали в здравната система, а над 800 хиляди са
доброволците.

Тенис турнирът „Умбълдън“, който се провежда от 1877 г., прекъсвал едва два пъти по времето на двете световни войни, се очаква да бъде отложен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X