Президентът на Южна Корея: Тръмп заслужава Нобелова награда за мир

OFFNews 30 април 2018 в 21:14 3667 3

Президентът на Южна Корея Мун Джей-ин обяви, че американският му колега Доналд Тръмп заслужава Нобелова награда за мир заради усилията му в преговорите за ядреното разоръжаване на Корейския полуостров.

Вдовицата на покойния южнокорейски президент Ким Дай-юнг каза на Мун Джей-ин, че той заслужава Нобелова награда, тъй като стана първият на поста посетил Северна Корея.

Обсъждайки това, Мун Джей-ин заяви, че Тръмп е този, който е достоен за наградата, съобщи Politico.

„Президентът Тръмп трябва да получи Нобелова награда. Единственото нещо, от което се нуждая аз, е мирът“, коментира южнокорейският президент. 

Четирима американски президенти са получавали Нобелова награда за мир - Теодор Рузвелт, Удроу Уилсън, Джими Картър и Барак Обама.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

01.05 2018 в 12:59

Е как кой - Калигула също беше лишен несправедливо - още ридая!
Д-р Менгеле - за медицина. Камараде Шикългрубер - за мир. Товарищ Сталин - за литература. Сеньора Борджия - за химия. Комрад Мусолини - за философия. Др. Цветанов, Цв. - за общо интелектуално развитие на човечеството, съвместно с др. Псаки , и др Тръмп.

16193

2

SC

01.05 2018 в 11:41

Ами, нека да си има една и той да се кипри. Зер кой ли не я е получил?

23293

1

Стефан

01.05 2018 в 02:26

За късането на нервите на милионни атомни армии с невменяеми бръщолевения в интернета? За стотиците ракети в небето на незаконно нападната държава?
Или просто "кат на обамка"?
Че нобеловият комитет е неадекватен отдавна - знаем. Сега вече знаем, че е неадекватен и южнокорейският президент. Възможно - даже колкото предшественичката си.