Quantcast

Поставиха Путин в една класация с водещите терористични лидери в света

ОFFNews Последна промяна на 18 ноември 2014 в 17:54 7744 19

Агитаторите на 2014 г.

Снимка globalthinkers.foreignpolicy.com

Агитаторите на 2014 г.

Владимир Путин попадна в една и съща категория - "Агитатори", на класацията на глобалните мислители на списание "Foreign Policy" заедно с водещите терористични лидери в света.

Путин е поставен в класацията заради усилията си да "прокламира съдбата на Русия". Президентът на Русия вижда страната си като застрашена цивилизация и вярва, че той е нейният спасител, обясняват от списанието.

Съставителите на класацията смятат, че за Путин понятието Русия не се определя от държавните граници, а от общата култура, език и история на руснаците и съдбата на Кремъл е да ги обедини независимо от принципа за суверенитет на другите държави.

Компания на Путин в категорията "Агитатори" правят бившият ръководител на Донецката народна република Александър Бородай, идеологът на руската експанзионна политика Александър Дугин, лидерът на "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади, лидерът на нигерийските джихадисти "Боко Харам" - Абу бакр Шекау, иноваторите във финансирането на ислямския екстремизъм в Близкия изток Хаджадж ал Аджми и Абд ал Рахман Халаф ал Анизи и британският гражданин, който се смята за член на "Ислямска държава" и екзекутор на журналиста Джеймс Фоли, превърнал се в символ на чужденците джихадисти - Джихади Джон.

В класацията на "Foreign Policy" за хората, повлияли на света през изминалата година, която се провежда за шести пореден път, се включват над 100 души, разделени в 10 категории - "Агитатори", "Вземащите решения", "Предизвикващите", "Естествените", "Иноваторите", "Адвокатите", "Хроникьорите", "Лечителите", "Артистите" и "Магнатите".

37 от водещите мислители са от Азия, 31 - от Европа, в Северна и Южна Америка са съответно 28 и 7, а от участниците в класацията 13 души са от Африка.

Най-много водещи мислители през 2014 има в сферата на изкуствата - 25, следвани от мислителите в науката - 24, 23 за политическите дейци и 21 са активистите. 16 от включените в класацията се занимават с бизнес, 10 са академици, представителите на медиите и тероризма са по 5, а най-малко са религиозните личности - само 2.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.12 2015 в 11:25

Не бе говеда, Путин не се вживява в ролята на спасител на нацията. Той иска да каже на янките, че са надути пуяци без покритие.

20.11 2014 в 12:28

Самия факт, че Обама не е на първо място в тази класация ми е достатъчен. Той е човека, с чиито действия за избити най-много хора!!!

20.11 2014 в 00:36

Искам само да изразя уважение и благодарности към проф.Балкански и останалите отявлени анти-американоси, които не се уморяват да громят пошлата и безумна пропаганда на световните агресори. Мога да спя спокойно, че електронните медии не са изцяло окупирани от промити мозъци ...

19.11 2014 в 13:34

Foreign Policy е издание от Съединените Ашкеназки Щати на лицето Давид "Червената Глава"(David RothKopf) - http://en.wikipedia.org/wiki/David_Rothkopf

Има ли нужда от коментар повече?... ;)

19.11 2014 в 09:33

Стефане вземи се образовай малко нали си с претенции за ентелегент. За разлика от Хитлер, Сталин е криминален престъпник.
Негов обир дълго време е изучаван в училищата за криминолози. Да не говорим, че лично е участвал в масови убиства.
И това е преди да свали Ленин и да узурпира власта.

18.11 2014 в 21:04

Самолете, самолетеее ...
Знаеш ли, мъжки, ако искаш да се правиш на даскал - научи различни значения на думите, които използваш. Както и понятията, които стоят за тях. А то много ти личи, че не си чел друго, освен паметката на агитатора - пропагандист:)

18.11 2014 в 20:48

Много добре! Мира не им дава Путин на разни знайни и незнайни демократични медии. Да продължава все така :)

18.11 2014 в 20:37

Ами Сталин наистина е терорист. Това, че го е казал Хитлер (друг терорист) не прави твърдението автоматично невярно. Ако един известен глупак каже за друг известен глупак, че е глупав, то това не значи, че вторият глупак е умен, само защото твърдението също е на глупак ;)

18.11 2014 в 19:57

Ъхъ. И понеже Фьолкишер Беобахтер е обявила Сталин за терорист, значи това е вярно, а Хитлер е положителен герой?
Айде пак евтини номера, от мръсна пропагандна война. Ми, пропагандисти. Утре и тях историята ще ги прати в небитието, където им е мястото.