Жириновски предупреди за Трета световна война

ОFFNews Последна промяна на 18 ноември 2014 в 16:16 21652 18

Владимир Жириновски.

Снимка REUTERS/Grigory Dukor

Владимир Жириновски.

Лидерът на Либерално-демократическата партия на Русия (ЛДПР) Владимир Жириновски предупреди, че Украйна тласка Европа към Трета световна война, като повтаря стъпките на Сърбия през 1914 г., съобщи "Russia Today".

"Провокацията на Сърбия срещу Австро-Унгария предизвика Първата световна война, а днес историята се повтаря. За съжаление ще се случи и Украйна ще е причината за Третата световна война", заяви руснакът.

Жириновски посъветва Полша да се възползва от ситуацията и да завземе украинските градове Лвов, Ровно и други, а Унгария да прилапа транс-карпатските територии, докато Румъния превзема Черновци и Буковина.

"Тези земи са техни. Картите от 16 век ще покажат чии са били териториите, завзети от Киев", добави политикът.

Според лидера на ЛДПР левите идеи в Европа ще стават все по-популярни, докато икономическата криза набира сила, а все повече страни ще се върнат в лоното на руското влияние. 

"Точно затова Западът превръща Източна Европа, Прибалтика и Украйна във все по-десни, за да направи съюза с Русия невъзможен. Дори с риск за собствените си граждани, политиците бутат Източна Европа към фашизма, те правят всичко възможно, за да ги настроят срещу нас", категоричен е Жириновски.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.11 2014 в 11:35

До Професор Балкански.

Четвъртата световна война ще бъде с лъкове и пращки,какво преразпределение ти бръмчи в болния мозък!?

19.11 2014 в 23:25

Едно от малкото неща с които се гордея в българската история е изгонването на Жириновски от България в началото на 90ти години на 20 век.

18.11 2014 в 21:56

Еми вярно на картата на ЕВропа има доста място за прекрояване, и освен тези изброени от въпросното лице територии, също Германия може да си върне Прусия и Данциг заграбени от Полша и Кьонигсберг заграбен от СССР 2.0.

Това ще е също толкова справедливо, колкото и възстановяване руския суверенитет над Крим. То и България има да си взима доста територии от околните страни де - Македония, части от Добруджа, възстановяване излаза на Бяло и Егейско море, и т.н.

Така че, Третата световна война е донякъде шанс за възстановяване несправедливостите на Първата и Втората. Всичко опира да се присъединиш към по-силната страна, по която точка засега май сериозно изоставаме. Тоя формален съюз с педероатлантиците не само не ни гарантира връщане на заграбените околните страни български зеви, но и заплашва да изгубим още територии при евентуален световен конфликт.

18.11 2014 в 20:44

Лошото, дами и господа е че това е просто шута на Путя- всеки знае това.Този просто ръси тъпотиите,които извират от мозъка на онзи. А можем да сме сигурни,че Онзи мисли точно това.Но има светлина в тунела-на мястото на тоя рапер в белият дом по всичко личи,че скоро ще седне републикански ястреб.И тогава на г-н П. ще му поомекнат коленцата много бързо. Щото ако много плямпа за война може и да я получи.

18.11 2014 в 20:30

тоя колко е смешен, не е истина. що след като "освободиха" крим, не го "върнаха" на турция според картите от преди кримската война? или да погледнат картите от 14-ти век и доброволно да минат под монголска власт? а мене пък ме кефят още по-стари карти и настоявам будапеща да стане пограничен български град!

18.11 2014 в 20:22

Според старите карти "Рашка" просто не съществува.
Има Киевска Рус и едно Московско княжество.
А в още по-старите и московското го няма.

18.11 2014 в 18:52

Мислех си, че рашките живеят в 19 век, а те решиха да ни върнат още по-назад. Всяко парче от тази планета е освобождавано милион пъти, в името на историческата справедливост.

18.11 2014 в 18:41

Преди време,когато акад.Велев,един неоспорван историк от най-висш ранг-патриот публикува статия с АБСОЛЮТНО НЕОСПОРИМИ ФАКТИ ,че всички ,ВСИЧКИ войни на Руската империя са завоевателни,нещо ме жегна ..Как може този народ да допуска да бъде ВЕЧНО в ролята на идиот(не по Достоевски,разбира се)..И днес е същото..Целият свят е потресен и ги игнорира по начин, с който довчерашния дипломатичен тон загуби смисъл и съдържание..А на тях навсякъде им се привиждат фашисти..пълно историческо падение-една нация достойна за освидетелстване- ЦЯЛАТА!Жалко и невиждано...Назад към мрака ...

18.11 2014 в 18:32

Недоумявам защо медиите дават трибуна на подобни ментално осакатени субекти?! Човекът очевидно подстрекава трети страни да предприемат военна инвазия в суверенна държава. Той да се връща да живее в 16 век, щом му харесва. На някой може да му харесва и 10 век. Ние обаче живеем в 21 век, когато, ако не друго, то поне е пожелателно, обществата да се стремят към еволюция, а не да прекрояват граници.

18.11 2014 в 18:20

Русия напада Украйна, а се окзва Украйна виновна. Ей по - гуема наглост от руската нема. А тоя дебил е нагал дори за руснак.