Поне 5 жертви и 18 ранени при обстрел на Белгород

OFFNews 15 февруари 2024 в 14:30 1178 3

Белгород

Снимка БТА/АП

Най-малко петима души са убити и 18 - ранени, при приписван на Киев обстрел на руския град Белгород, съобщи губернаторът на граничещата с Украйна Белгородска област, която редовно става мишена на украински удари, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"По предварителни данни в Белгород са загинали петима души, включително едно дете, и са ранени 18 души, включително 5 деца", написа губернаторът Вячеслав Гладков в канала си в Телеграм.

Той съобщи, че в Белгород от обстрела са пострадали няколко апартамента в жилищни сгради и автомобили, както и малък търговски център и помещение на "индустриална компания".

По-рано държавната новинарска агенция РИА Новости съобщи, че обстрелът е засегнал търговски център, като публикува видеоклип, на който се вижда магазин с изпочупени прозорци и осеян с отломки вход. Виждаха се и няколко тела.

По данни на губернатора обстрелът е нанесъл щети и на две къщи в района на Белгород.

Белгород, който се намира на около 40 километра от украинската граница, е административен център на едноименната руска област и редовно е обстрелван от Украйна в отговор на масираните руски атаки, посочва АФП.

В края на декември Белгород стана обект на украински удар, при който загинаха 25 души - най-смъртоносната атака срещу цивилни на руска територия от началото на руската инвазия в Украйна през февруари 2022 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

800

3

Фурцееа

16.02 2024 в 06:14

Малко са за руските кучета!

400

2

демотиватор

15.02 2024 в 15:01

Резултатите на Рамщайн-19, от проверен украински сайт, засега на руски. Говори министърът на отбраната Умеров.
Графика по Ф-16 се спазва, повече муниции за ПВО и артилерия, дронове и др. Ето:

https://war.obozrevatel.com/umerov-o-rezultatah-ramshtajna-budet-bolshe-dronov-i-pvo-po-f-16-idem-po-grafiku.htm

345

1

Джендо Джедев

15.02 2024 в 14:45

Само да не излезе, че рашетата са провели поредната операция, подобна на тази в оня блок преди да нападнат Чечня... ;) Те това го могат, доказали са се!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика