Поне 10 деца са ранени при стрелбата в Канзас сити

OFFNews 16 февруари 2024 в 14:58 524 0

Стрелба в САЩ -

Снимка BTA/AP

Стрелбата в Канзас Сити

При стрелбата в Канзас сити, в която загина един човек и бяха ранени повече от 20, поне половината от ранените са деца. CNN съобщава, че докато общността се бори с ужаса, който внезапно сложи край на празненството по случай победата на отбора Chiefs на „Супербоул“, следователите проучват куршуми и гилзи.

Двама тийнейджъри са в ареста, докато продължава разследването на стрелбата от сряда. Атаката накара паникьосани фенове да тичат или да се прикриват заедно със звездни спортисти от Chiefs, някои от които утешаваха децата, докато полицията се събираше на място в центъра на Канзас сити, Мисури.

"Стрелбата е произтекла от спор между няколко души. Предварителните констатации от разследването показват, че няма връзка с тероризъм или насилствен екстремизъм", заяви началникът на полицията Стейси Грейвс на пресконференция.

Към четвъртък вечерта не бяха обявени обвинения и не бяха посочени заподозрени.

"Работим, за да определим участието на други лица", каза Грейвс на пресконференцията, като отбеляза, че са открити няколко огнестрелни оръжия и полицията работи с окръжния прокурор.

Докато полицията продължава разследването си, множество хора се събраха на бдение вчера вечерта на площад в непосредствена близост до детската болница "Мърси", където няколко деца, които бяха простреляни, са настанени. 

Бдението рязко контрастира с предишния ден, когато около 1 милион души се събраха в близост до гара Юниън в центъра на Канзас сити, за да отбележат повторната шампионска победа на Chiefs.

Стрелбата в сряда е най-малко 48-ата масова стрелба в Съединените щати през 2024 г. според данни на CNN. Това е и втората стрелба в рамките на една година на голямо празненство за спортната титла в САЩ, след като двама души бяха ранени през юни на парад за Nuggets от NBA. 

Лиза Лопес-Галван - майка на две деца и любима радио и дисководеща в Канзас Сити е жертвата на стрелбата на парада на „Супербоул“.

Докъде е стигнало разследването?

Първоначално полицията съобщи, че е задържала трима души след стрелбата. Говорителят на полицията в Канзас Сити по-късно заяви пред CNN, че един от тях "е бил решен да не участва в престрелката".

"Двамата непълнолетни в момента са задържани под стража, докато ние работим с прокурори за непълнолетни, за да прегледаме констатациите от разследването и да определим приложимите обвинения. Съдебната система за непълнолетни определя статута на задържане на всички арести на непълнолетни", обясни още говорителят на полицията.

Все още не е ясно точно колко души са участвали в стрелбата в сряда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика