Половината американци биха гласували за Опра, ако се кандидатира за президент

OFFNews 13 януари 2018 в 15:20 3358 3

Американците не искат телевизионната водеща Опра Уинфри да се кандидатира за президент, но ако тя все пак се кандидатира, 50% от американците биха гласували за нея. 

Това сочи ново допитване до общественото мнение на института "Марист Пол", цитирано от Франс прес и БТА.

В анкетата са участвали 1350 души. Тя е проведена в периода понеделник-сряда.

Според данните от проучването едва 35% от американците искат Опра да се кандидатира за президент през 2020 г.

Ако Опра се кандидатира и се изправи срещу президента Доналд Тръмп, 39% от американците биха гласували за него. 

Допитването показва също, че 64 процента от анкетираните имат като цяло положително мнение за телевизионната водеща.

Спекулациите, че Опра Уинфри може да се кандидатира за президент се засилиха, след като тя произнесе вдъхновяваща реч на церемонията за наградите "Златен глобус".

В речта си при приемането на наградата Опра обяви настъпването на нова ера за жените и момичетата, малтретирани от мъже.

"И когато новият ден най-накрая настъпи, това ще е благодарение на много прекрасни жени, много от които са в залата тази вечер, а и на някои забележителни мъже, които се борят упорито да станат лидери и да ни отведат във времето, когато на никого няма да се налага да казва "аз също" отново", каза Уинфри, имайки предвид движението в социалните мрежи срещу сексуалния тормоз. Тя изтъкна и примера на жени, борили се за гражданските права в САЩ.

Самата Уинфри опроверга след церемонията спекулациите, че може да се кандидатира за президент, но нейният дългогодишен партньор каза, че тя не е изключила категорично тази възможност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

3

ilia iliev

13.01 2018 в 22:49

Нещо не сте разбрали! Опра ще стане президент ,когато успеят да вземат на американците оръжието от домовете им! Глобалистите успяха да разрушат почти всички държави в света! Но Китай остана непокътнат! И глобалистите направиха грешка ,като преместиха производството в Китай! Сега Русия , САЩ и Англия народите им застанаха зад държавите си! Но все пак има заложена мина -религиозното противопоставяне!Глобалистите използваха редица икономически и социални проблеми ,зад а насочат процеса в тази посока! А Опра и жените няма да я изберат! Идва пак мъжкото време!

29585

2

Izalina

13.01 2018 в 22:36

Като дойде ред на Хауърд Стърн да се кандидатира, може и да се впечатля от отвъдокеанските страсти.
Засега това ми е досадно.