Показен разстрел в Москва: Убиха адвокатката на ЮКОС, Плюшченко и Филип Киркоров (видео)

OFFNews 13 септември 2014 в 14:34 27031 14

Известната руска адвокатка Татяна Акимцева бе застреляна показно в центъра на Москва. Убит е и шофьорът й, 44-годишен мъж, предадоха руските информационни агенции.

Двойното убийство е станало в петък вечер пред дома на Акимцева, на ул. "Хашек" 6. Към 21 ч. московско време автомобилът BMW, в който били Акимцева и шофът, паркирал и двамата излезли от колата. Нападателят открил огън и двамата били убити.

В момента, когато колата влязла в двора и шофьорът излязъл на улицата, за да вземе багажа на Акимцова от задната седалка на колата, се приближил мъж и стрелял два пъти в тялото на шофьора. След това настигнал Акимцова, която вече влизала във входа, и стрелял още два пъти в нея.

Татяна Акимцева специализирала в икономическите дела. Тя защитава директора по икономическа сигурност на национализираната петролна компания ЮКОС Алексей Пичугин, който бе осъден на доживотен затвор.

В края на юли 2014 г. Русия бе осъдена пред арбитражния съд в Хага да плати на акционерите на ЮКОС около 50 милиарда долара компенсации за нанесени щети на акционерите на компанията, която беше контролирана от някога най-богатия човек в Русия Михаил Ходорковски

Адв. Акимцева е работила и по първото наказателно дело срещу Ходорковски.

Наскоро Акимцева защитаваше интересите на руските поп звезди Филип Киркоров и Кристина Орбакайте (дъщеря на Алла Пугачова), както и на олимпийския и световен шампион по фигурно пързаляне Евгений Плюшченко.

Акимцева е била адвокат и на бившата съпруга на вицепрезидента на ”Лукойол” Оксана Долгова.

Един от последните случаи на Акимцева беше по делото срещу ръководителя на Федералната агенция по туризъм Дмитрий Амунц, обвинен в присвояването на 28 милиона рубли.

Според колега на Акимцева убийството е свързано с работата й и дела, по които е работела в последно време. Тя е получила две заплахи за убийство, казва още Александър Карабанов.

Ето видео от охранителната камера:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!