Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Погребват Маргарет Тачър на 17 април

Вероника Шербанова 09 април 2013 в 14:15 1624 0

Маргарет Тачър ще бъде погребана на 17 април. На погребението ще присъства и кралица Елизабет II, съобщиха световните медии.

Церемонията ще се проведе в катедралата „Сейнт Пол“ в Лондон. Тачър ще бъде погребана с военни почести, но по желание на семейството ù церемонията ще е камерна и ще бъдат поканени ограничен кръг хора.

На погребението на Маргарет Тачър ще присъства и кралица Елизабет II, придружена от съпруга си принц Филип, обявиха от Бъкингамския дворец. Това е необичайно, тъй като кралицата обикновено не посещава погребения, които не са на членове на кралското семейство.

Подробностите около церемонията и погребението на Желязната лейди са обсъдени на среща между семейството на Тачър и представители на кралското семейство.

Погребението ù ще има специален статут, подобен на предоставения на кралицата-майка и на принцеса Даяна.

Непоканените на церемонията ще могат да съпроводят ковчега на Маргарет Тачър, който ще бъде пренесен до катедралата „Сейнт Пол“. Семейството на Тачър обаче призова желаещите да почетат паметта на Желязната лейди да направят дарение на Военната болница в Челси, вместо да купуват цветя.

87-годишната Тачър почина в понеделник след инсулт. Желязната лейди, лидер на Консервативната партия от 1975 г., управлява Великобритания от 4 май 1979 до 28 ноември 1990 г., печелейки изборите през 1979, 1983 и 1987 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!