Подоляк посочи три причини за прекратяване на преговорите с Русия

OFFNews 17 май 2022 в 16:47 3471 6

Михайло Подоляк
Михайло Подоляк

Няколко причини от гледна точка на Украйна, които са довели до прекратяване на преговорите с Русия, изтъкна съветникът на президента Володимир Зеленски - Михайло Подоляк, цитиран от УНИАН. 

"Процесът на преговори наистина е спрян. Защо? Причините са няколко. Русия не демонстрира ключово разбиране на съвременните процеси в света. И своята изключително негативна роля", каза Михаил Подоляк.

На второ място той изтъква, че Русия не разбира, че в никакъв случай войната вече не се води по руските правила, график или планове. "Съпротивата на Украйна само се засилва. Затова Руската федерация няма да постигне никакви цели", отбеляза съветникът.

Третата причина е, че Русия няма как да се откаже от пропагандния натиск на вътрешния пазар и затова политическият елит се страхува да каже истината.

Малко по-рано днес Москва обвини Украйна, че е напуснала масата на преговорите и разговори не се водят под никаква форма. Освен това Киев още не е отговорил на руското предложение за договор между двете държави. 

А външният министър Сергей Лавров посочи, че "преговорната група на Украйна по повод на руската спецоперация се ръководи от Вашингтон и особено от Лондон", които регулирали свободата за маневри на преговарящите. Като причина за прекратяването на преговорите Лавров изтъкна, че предложенията на Киев не са получили благословията на Запада.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

6

офф бее

17.05 2022 в 22:25

Остави Бтв, гледай Юрий Падаляк и другите пропагандисти как вият на умряло! Ако искаш да ти се изясни картинката де. Иначе можеш да плещиш простотии колкото искаш... И да вярваш в каквото искаш - в Дядо Коледа, дядя путлер...

11720

5

alenaa

17.05 2022 в 21:24

Не сваляме очи от БТВ, но искрено се надяваме Един(но не по-малко от двама ) да спре да чете Оффнюз и най-вече да ръси опорки.Аре чао доскив "ТРОЛИК".

-5910

4

Един

17.05 2022 в 19:11

Видно на вас не ви е ясна картинката, нищо гледайте си там Бтв и четете Оффнюз, всичко е цъфнало и вързало за украинците според тях. Какво стана с Азовците последно май ги евакураха в трета страна както искаха - ДНР :). Нещо и много изгоряло желязо остана след прословутото укро настъпление. А след снощи са доста на минус откъм наемници и европейски помощи, ама това по Бтв няма да го кажат.

1767

3

fiki

17.05 2022 в 18:59

естествено, губещия напуска преговорите, това има логика за путлерите, разбира се, четете кремъл и не му мислете много, рашистите побеждават очевидно

2073

2

Johnny B Goode

17.05 2022 в 18:17

Един руски трол, не ти ли е ясна картинката?
Русията ти започва да се моли за преговори. Колкото повече време минава, толкова повече ще се моли някой да и помогне да излезе от ла.ното в което сама се напъха.
Но този път ще чакат да падне на колене и тогава само може да има някаква милост.

-5910

1

Един

17.05 2022 в 17:50

Неадекватни както винаги, но Големия брат не разрешава да спрат. Война до последния украинец.