Външното министерство на Русия: Украйна напусна преговорния процес

OFFNews 17 май 2022 в 13:05 2116 3

Преговори между Украйна и Русия

Снимка Minval.az

Според МВнР на Русия преговори с Украйна не се водят на никакво ниво.

Украйна е напуснала преговорния процес с Русия и в момента разговори на масата за преговори не се водят на никакво ниво. Това обяви пред журналисти заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Андрей Руденко, цитиран от РИА Новости.

„Не, преговорите не продължават, Украйна фактически напусна преговорния процес. В никакъв вид не се водят (преговори, б. р.). Руденко допълни още, че няма и отговор от Киев на руското предложение за проект на договор.

Преди изявлението на Руденко паралелно по темата се изказа и външният министър Сергей Лавров, който заяви, че преговорната група на Украйна по повод на руската спецоперация се ръководи от Вашингтон и особено от Лондон, които регулирали свободата за маневри на преговарящите.Явно това беше сигнал, че украинската самодейност, може би, която се прояви в подаването към нас на приемливи принципи (на преговорите в Турция – ред.) за постигане на споразумения, не е била подкрепена от Запад.", каза Лавров.

За разлика от руския коментар за преговорния процес, през изминалата седмица украинският президент Володимир Зеленски обяви, че е готов за преки преговори с Владимир Путин, но без посредници и ултиматуми.

„Готов съм да говоря с Путин, но само с него. Без негови просредници, каквито и да са. И в условията на диалог, а не на ултиматуми.”

– каза Зеленски в интервю за италианския тв канал Rai 1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

440

3

Pietro

17.05 2022 в 14:30

Руснаците използваха преговорите за параван, който да прикрива зверствата на оскотелите им башибозуци в Украйна. Провеждането на преговори, когато военните действия на Москва не спират, е безмислено. Путлер се опитваше да налага унизителни условя на Украйна. Загубите на орките на бойното поле отнеха тази възможност.

12135

2

borisboris

17.05 2022 в 14:21

С руснаци да преговаряш е като да чакаш свиня да рецитира яворов
 
X

Да помогнем на украинските деца!