Quantcast

Почина детето, простреляно от полицай заради пистолет играчка

OFFNews Последна промяна на 24 ноември 2014 в 09:02 1760 13

Убитият от полицай Тамир Райс

Снимка Би Би Си

Убитият от полицай Тамир Райс

Почина 12-годишното момче, което беше простреляно от полицай в Кливланд, САЩ заради пистолет играчка, съобщи Би Си Си.

До трагичния инцидент се стигнало, когато в събота към 15:30 ч. местно време. Двамата полицаи - новобранец и униформен с повече от 10 г. опит, се отзовали на сигнал за мъж с пистолет, който стоял пред сградата на центъра по възстановяване. Подалият сигнала казал, че не знае дали пистолетът е истински или не, но това не било предадено на двамата полицаи.

На място те видели група хора, седящи пред центъра за възстановяване. По-младият полицай забелязал върху една от масите черен пистолет, който момченцето взело и запасало в панталона си.

Полицаят излязъл от колата си и заповядал на детето да вдигне ръцете във въздуха. То обаче не се подчинило, а извадило пистолета играчка от панталона си и униформеният стрелял два пъти по него. Свидели твърдят, че момченцето не е заплашило полицая нито физически, нито вербално.

Води се разследване по случая.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.11 2014 в 21:28

Дайте статистика - колко черни дечица са застреляни от бели полицаи и колко бели - от черни полицаи.

И колко са осъдени...

24.11 2014 в 20:41

Еми не може да ви се угоди.

Ако бяхме писали, че полицаят ПРАВИЛНО Е ЗАСТРЕЛЯЛ НЕГЪРЧЕТО, щяхте да ни обвините в расизъм, а когато пишем че НЕПРАВИЛНО ГО Е ЗАСТРЕЛЯЛ, почвате да викате, че сме тъпи.

Айде най-накрая влезте в комуникация с ГЛАВНИЯ СИ МОЗЪК, ако изобщо е възможно това за ЛГТБ-таджии.

24.11 2014 в 17:32

Балкански, тъп си като гъз на маймуна. Личи си, че си живял цял живот в КЛЕТАМАЙКА, или ако си тролваш някъде от чужбина, си в някое гето с балкански отрепки като теб и си се изолирал от нормалните хора. Тъпак.

24.11 2014 в 15:48

Еми ФАЩ вече са на ръба на гражданската война. Няколко такива "случайни" инцидента и черните гета ще се надигнат против расизма. И аз не вярвам, че полицаят би стрелял, ако детето беше с бял цвят на кожата. Къде са сега ПРАВОЗАЩИТНИЦИТЕ? Омерзен съм.

24.11 2014 в 15:30

Боянe, ако ТИ си полицай и са те повикали по сигнал за хора с оръжие, като застанеш пред "12-годишно лапе" което ти вади пистолет, който е "възможно да е играчка", ще те видим какви ще ги дрънкаш, тъпако ... но ти очевидно нямаш мозък дори за полицай, така че забрави ... ;-)

24.11 2014 в 15:25

Начинът по който законите повеляват да се възпитават децата днес, водят до това, че достигайки пълнолетие те остават психически незрели и не разбиращи що е отговорност. Днешните деца живеят с мисълта, че всичко им е позволено, а възрастните около тях са безправни.
Представете си ада в който ни предстои да живеем, когато днешните дванадесет годишни пораснат.
Жалко за детето, но нека смъртта му да бъде урок за останалите, които не спират да повтарят на учителите и родителите си: „Аз имам права, ще те съдя”.

24.11 2014 в 13:30

Хаххаха нямало дискриминация в САЩ :)))) Ти на какви наркотици си бе? А за безмозъчниците подкрепящи детеубийство просто нямам думи. Само тъпунгер може да възхвалява полицейска държава!

24.11 2014 в 12:17

Бояне, в някакви антични филми си. Тука от давна на никой не му пука с какъв цвят на кожата си, всички са равни и законите се прилагат еднакво. Жалко, че в България дискриминацията си вирее доста устойчиво.
ПС: Дано си стъпвал на американска земs да осъзнаеш какво означава цивилицованост. Като се прибера в България имам чувство че съм в джунгла.

24.11 2014 в 11:58

Пичове с аргументите за цивилизования свят, въобще, ама въобще не сте в час. Проблемът в случая е, че в "цивилизованата" (смях в залата)държава, наречена САЩ, в същия случай, но с дете с бял цвят на кожата: 1. Няма да има обаждане въобще; 2. Полицаят ще се замисли, че щом някакъв пистолет стои на маса сред много хора, то най-вероятно не е истински; 3. Още повече сред много хора, най-вероятно и възрастни, 12-годишно лапе да вземе пистолета, то силно възможно е това да е играчка. Но когато става дума за чернокожо дете, тази логика се изключва от "цивилизованото" съзнание на полицая и той стреля автоматично.

24.11 2014 в 11:51

Безусловно e нещастен случай. Не може да се вини полицая. Самият факт на неподчинение, плюс жест за вадене на оръжие, е напълно достатъчно основание да се стреля ... Жалко за детето ... но ако всеки полицай проверяваше дали насочения срещу него пистолет е истински или не, нямаше да останат живи полицаи на тази планета ...