Победителите на ''Евровизия'' събраха 900 000 долара за украинската армия - продадоха на търг трофея си

Фронтменът оргазнизира томбола за знаменитата си розова шапка идиотка в Берлин

OFFNews 30 май 2022 в 08:03 1324 0

Снимка AP/БТА

Украинската група "Оркестър Калуш", спечелила песенната надпревара "Евровизия" по-рано този месец, събра 900 000 долара за въоръжените сили на страната си, като продаде трофея си, предаде Ройтерс.

"Оркестър Калуш" спечели "Евровизия" с песента "Стефания". Вчера членовете на групата продадоха кристалния микрофон, който получиха като награда на търг във Фейсбук.

Купувач на статуетката е украинската компания "Уайтбит", която има платформа за купуване и продаване на криптовалути, предаде ДПА.

Събраните средства ще бъдат използвани за купуването на военни дронове в помощ на украинските сили.

Вчера в Берлин на благотворителен концерт фронтменът на бандата Олег Псюк организира томбола за знаменитата си розова шапка идиотка. Всички събрани средства отново ще отидат за украинската армия.

"Оркестър Калуш" спечели 66-ото издание на "Евровизия" в Торино, след като стана категоричен победител във вота на публиката.

Важно е да се отбележи, че ръководителката на румънската делегация на "Евровизия" Юлияна Марчук заяви, че 12-те точки, които страната е дала за песента на Молдова, са отишли за тази на Украйна, която стана победител в конкурса. Случаят така и не се изясни. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови