Петер Сиярто: Ако Тръмп беше либерал, всички щяха да му симпатизират

OFFNews 31 януари 2017 в 10:35 2542 2

„Ако Доналд Тръмп беше либерал, всички щяха да му симпатизират“, заяви унгарският външен министър Петер Сиярто, предаде 444.hu, цитирани от „Фокус“.

„Ако беше част от либералната партия, всички европейски медии щяха да говорят колко прогресивен, прекрасен и умен човек е той“, заяви Сиярто, коментирайки скандалите около новия американски президент. Сиярто не смята, че симпатиите му към Тръмп могат по някакъв начин да навредят на отношенията между Унгария и ЕС. „Много скоро ще дивим, че другите европейски лидери също ще поискат приятелството на Тръмп, защото харесва ли ни или не, той е президент на САЩ“, смята унгарският външен министър.

Според Сиярто европейският и американският политически елити имат огромно чувство на неудовлетвореност от избора на Тръмп, но „в крайна сметка не медиите и не западните либерални лидери решават кой да е президент на САЩ, а го решава народът на САЩ“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

2

Denis Rizanov

31.01 2017 в 11:31

Еми тва ше ви остане - да цъкате в несвяст анонимно. След задаващите се избори нещата ше станат още по-зле.
реаниматорите ще пазаруват отново предимно в хасковско, ямболско, варненско и северозапада. "да"-яджиите ше се правят на принципни и ше разчитат на "корпоративен" нпо и it вот... а другарят кънев ше разчита на... детското знаме с дъга на него.
после всички дружно плеснали с ръце, отръскали се и се прегърнали.

42249

1

Denis Rizanov

31.01 2017 в 11:15

Има ли изненадани?
Колко събраха либаралните в България? 7% или 8%?
))))))
5,87% от гласувалите. 224 637 гласа.