Пентагонът: Целите на Путин са същите, но руските войници са демотивирани

Сред военните слабости на руските сили е недостатъчният брой войници, с които разполагат, съобщиха от американското министерство на отбраната

OFFNews 07 януари 2023 в 08:30 6134 5

Снимката е илюстративна

Снимка Украинская правда

Снимката е илюстративна

Целта на Владимир Путин да завладее украинска територия не се е променила, но руските сили продължават да страдат от военни слабости, включително и заради недостатъчния брой войници, с които разполагат.

Това съобщиха представители на Министерството на отбраната в САЩ, предаде Ройтерс. Във Вашингтон се надяват, че последният рекорден пакет оръжия за Киев ще помогне на Украйна да си върне окупираните от Русия територии.

Зам.-помощник-секретарят на отбраната в Пентагона Лора Купър заяви, че руският президент Владимир Путин не се е отказал от целите си да доминира в Украйна и да продължи да придобива украинска територия.

"Но реалността на руските слабости - слабостите на руските въоръжени сили, се сблъскаха с тези цели", каза тя и добави, че руските войски са демотивирани. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

910

5

бай Падежко

07.01 2023 в 17:43

Язък за дрането ти Ordere, нали знаеш какво се случва с "проекто-законите" на "бащицата"!?!
Ще отнема паспоти на живеещи зад граница, особенно в неприятелски държави! Ще се спасят само тези, които отидат на фтонта:)

22547

4

dolivo

07.01 2023 в 15:20

разкошнотията ордърчо цъка копченца и тиражира

който иска, да обръща внимание

2099

3

Mateevk

07.01 2023 в 11:10

Намират се и тук изроди, радващи се на руските пабеди! А са слепи за падението, до което стигнаха руснаците. Очаква се да проведат още и още мобилизации все едно под каква форма, за да завладеят Украйна с тяхното пушечно месо, което е повече от това на украинците. Това ни чака през тази година и остава само да се молим да не успеят. Защото и нашият ред идва...

2550

2

alfakentavur

07.01 2023 в 10:14

И 200 пъти да копи-пейстнеш това, жалка рашистка подлого, нито ще стане истина, нито ще промени нещо.
Ти си отражение на армията орки - безсилен и некадърен, повтарящ само едни и същи пропагандни лъжи.

705

1

order

07.01 2023 в 09:46

Мдааа Дааа... Честито!!!
Пушкала и джепанета има и нон стоп се наливат от запада, ноооо привършва им се пушечното месо, всеки ден по над 300 фира се дава... 5 моГилизации, с последната прибраха и жените... е и пак не стигат!!!
Мобилизация в чужбина значи, че са изчерпани ресурсите в собствената ти територия, а войските се нуждаят все още от резерв!

И четем във Факти....
„Извънредни мерки! Украйна ще мобилизира украинци в чужбина….
Правителството на Украйна прие постановление "За одобряване на процедурата за организиране и водене на военен отчет на донаборници, наборници и резервисти". Сред най-важните тези на постановлението се откроява разпоредбата, че дипломатическите ведомства на страната трябва да водят военен отчет на украинците в чужбина. Те трябва да способстват връщането им в Украйна по време на мобилизация, във военно време и в особен период, става ясно от справка на портала за официална информация на украинското правителство.“
https://fakti.bg/world/744311-izvanredni-merki-ukraina-shte-mobilizira-ukrainci-v-chujbina