Пендаровски: Да се разделим с илюзиите, скоро няма да влезем в ЕС

Ситуацията в България е такава, че трудно може да се постигне споразумение, заяви президентът в Скопие

OFFNews 30 май 2022 в 15:03 4914 2

Скопие
Стево Пендаровски.

Ситуацията на българската политическа сцена в момента е такава, че трудно може да се постигне споразумение. Това каза македонският президент Стево Пендаровски в тв предаването "Сутрешен брифинг", цитиран от БГНЕС.

Според него РСМ трябва да се раздели с илюзиите за влизане в ЕС в „обозримо бъдеще“.

„Шансовете стават все по-малки. Не мога да кажа, че са приключили. Не мога да кажа - граждани, от утре отиваме към съвсем различна стратегическа перспектива, защото не виждам друга по-добра - но трябва да преразгледаме тези очаквания, които бяха нереално високи през последните година-две“, каза скопският президент.

По думите му РСМ може да отиде на предсрочни избори и утре, но „какво ще стане с кризите, пред които сме изправени?“. Той добави, че се съмнява, че предсрочните избори ще деблокират европейската интеграция или промените в цените на енергията и храните. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

2

Mateevk

30.05 2022 в 17:05

За съжаление в тази коренно променена обстановка, не успяваме да намерим работещо решение. Станахме заложници на ходовете на предходните упнравляващи, на които сега пригласят и повечето от новите без явно да разбират, че този път не води за никъде и може да има дългосрочни негативни последици за нас, за региона и за Европа дори. Щом стигнахме до положение да обвиняваме в национално предателство всеки, който мсли другояче, значи нещата никак не са добре.

5827

1

pisnamiotmutri

30.05 2022 в 15:15

БСП, ИТН и Радев правят всичко възможно да има разделени и слаби Балкани. Русия все пак притежава почти 80% от партиите в нашия Парламент. ВМРО и медиите също са си руски .. проследете връзката на Нова и Виваком или кой се крие зад собственика на БТВ . Свободни били ахаха
 
X

Да помогнем на украинските деца!