Партията на Путин ще заложи на участници във войната за регионалния вот през есента

OFFNews 12 януари 2023 в 12:01 1816 3

партия

Снимка Архив

"Единна Русия" вече е избистрила печелившата стратегия за регионалните избори наесен.

Партията на Владимир Путин "Единна Русия" ще издигне бивши военни и доброволци, взели участие във войната с Украйна, за регионалните избори през 2023 г., съобщи "Ведомости" с позоваване на източници, близки до президентската администрация. Доброволците, които са работили в окупираните територии на Донбас, също могат да се кандидатират на вота.

Един от източниците посочва като аргумент, че за партията би било изгодно в екипа ѝ да има ветерани от войната, "тъй като в обществото има такава потребност".

"Тези хора се проявиха като патриоти, така че ако някой от тях иска да направи политическа кариера, има всички възможности", казва друг източник.

Партийците на "Единна Русия", отишли да се сражават като доброволци в Украйна, ще могат да участват в предизборната кампания като "ветерани".

"Не е случайно, че някои от депутатите отидоха в новите територии като доброволци", обяснява един от информаторите и уточнява, че така "ветераните" ще наблегнат на "военния компонент" в кампанията.

Секретарят на Генералния съвет на "Единна Русия" Андрей Турчак обяснява, че представители на партията му, включително депутати от Държавната дума, са сформирали отряда "Каскада", част от доброволческите отряди на БАРС. Според него "Каскадата" изпълнява "разузнавателни задачи" и се командва от депутата от Държавната дума Дмитрий Саблин.

Представители на три други партии - КПРФ, ЛДПР и "Справедлива Русия", също имат намерение да наблегнат на участниците във войната в предизборната кампания. Според тях на фронта са били неколкостотин членове на КПРФ и ЛДПР, както и 56 членове на "Справедлива Русия".

Регионалните избори през 2023 г. ще се проведат на 10 септември. Предвижда се да бъдат избрани 25 губернатори и депутати в 20 регионални асамблеи. Избират се регионални парламенти, особено в анексираните територии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

210

3

Merc

12.01 2023 в 17:48

Да ваааще покую на этот биомусор этой несчастной и проклятой Всевышним территории под названием расея. Покую. Меньше народу больше кислороду. Слава Украине Слава Героям ВСУ Слава партизанам Украины СМЕРТЬ врагам. Дякую хлопцi

210

2

Merc

12.01 2023 в 17:46

Пригожин говорят читает книгу "Воспоминания и размышления" Жукова (а там более 700страниц), а как жуков воевал и ЛС пополнял не знает только глухой и ленивый.

345

1

Джендо Джедев

12.01 2023 в 14:02

Тия защо изобщо си играят да правят избори? Същата работа като изборите по соца. "Не е важно кой гласува, а кой брои резултатите!". :D
 
X

Да помогнем на украинските деца!