Ексклузивно Изборът на нов патриарх ще е между Григорий Врачански, Гавриил Ловчански и Даниил Видински

Париж предупреди за нови терористични атаки, евакуираха самолет на British Airways

OFFNews 17 септември 2017 в 12:25 4868 0

Самолет на авиокоманията British Airways е бил евакуиран на парижкото летище "Шарл де Гол" от съображения за сигурност. 

Машината трябвало да изпълни курс за Лондон, но малко преди да излети всички пътници били свалени. Евакуацията е предизвикана от фалшива тревога, съобщи френската полиция, цитирана от Ройтерс и Асошиейтед прес. 

Един от пътниците съобщил на АП, че първоначално пилотът казал на пасажерите, че полетът ще се забави поради технически проблеми. Час по късно на пътниците било съобщено, че самолетът трябва да бъде преместен в друга част на летището, след което машината била обкръжена от полицаи и пожарникари. Тогава пилотът им казал, че имало директна заплаха за сигурността, свързана с техния полет, разказал източникът, уточнява БТА. 

Говорител на френската жандармерия съобщи, че полицаи и пожарникари били изпратени на мястото на инцидента след като било получено предупреждение за опасност. Самолетът бил евакуиран, всички пътници и багажи били проверени, а машината била щателно претърсен, но никакви заплахи не били открити, добавил говорителят. Властите заключили, че става дума за фалшива тревога.

По-рано днес френският вестник „Льо Паризиен” съобщи, че екстремисти планират да организират серия от атаки, като се позовава на секретен документ.  Терористите заплашват с горски пожари, отравяне на хранителни продукти, както и нападения на железопътни линии.

Според изданието френската полиция е решила да засили охраната на железниците, училищата, университетите и туристическите обекти.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови