Папа Франциск станал свещеник заради несподелена любов

Последна промяна на 15 март 2013 в 12:08 4505 3

Папа Франциск. Снимка: ЕПА/БГНЕС
Папа Франциск. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Папа Франциск решил да стане свещеник заради несподелена любов, която изживял като млад, съобщи The Guardian.

Възрастната жителка на Аржентина Амалия разказва, че когато били на по 12 години тя и бъдещият папа, тогава Хорхе Марио Берголио, си разменяли писма. По това време и двамата живеели в едно от предградията на Буенос Айрес.

В едно от писмата Хорхе Марио Берголио написал: „Ако не мога да се оженя за теб, ще стана свещеник“.

Родителите на Амалия обаче се противопоставили на това, че дъщеря им пише бележки на момче. „Той ми писа и аз не му отговорих. Това, което исках, беше да изчезне от картата на света. Баща ми ме удари, когато разбра, че съм посмяла да пиша на момче“, обяснила жената. Нямам нищо за криене, бяхме деца и всичко беше напълно чисто", допълва Амелия.

Сестрата на папа Франциск Мария Елена Берголио, която е с 12 години по-малка от него, заявя, че не знае нищо за любовния живот на брат си. Тя обяснила също, че брат й не искал да става папа. Когато си говорехме насаме и се шегувахме, че той може да стане глава на Римокатолическата църква, той казваше: „Не, моля те, не“, обяснява Мария Елена.

В същото време при обявяването му за нов папа изглеждаше доволен. „Изражението му говореше за пълно с радост сърце“, посочва тя.

Мария Елена заяви, че е много горда от избирането на Хорхе Марио Берголио за папа, понеже „да имаш брат, който е папа, е благословия от Бога“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!