Паника на Уолстрийт, Дау Джоунс се срина рекордно

OFFNews 06 февруари 2018 в 08:10 7114 0

Индустриалният фондов индекс „Дау Джоунс” се срина с 1500 пункта снощи, на Уолстрийт настъпи паника.  До затваряне на борсата „Дау Джоунс” загуби 4,6% – най-големият спад след финансовата криза от септември 2008 г. 

Белият дом реагира с уверението, че вниманието на президента Тръмп е насочено към дългосрочните фундаментални показатели на икономиката, която остава изключително силна.

Тази сутрин спад от над 4% последва на борсата в Токио, където индексът „Никей” загуби 929 пункта до 21 752 – най-ниската стойност от октомври, съобщи бТВ. 

В момента, когато „Дау Джоунс” се срина, президентът Тръмп говореше на събитие в щата Охайо, но не каза нито дума за борсите. Тръмп не е пропускал да се похвали винаги, когато индексите се повишават, отбелязва Ройтерс. Този рязък контраст вероятно е знак, че президентът може би осмисля напомнянето на мнозина бивши съветници в Белия дом, че американските президенти са се въздържали да коментират случващото се на „Уолстрийт”.

Сътресението на „Уолстрийт” съвпадна с встъпването в длъжност на Джероум Пауел, новия президент на Управлението за федерален резерв (централната банка на САЩ), отбелязва ДПА. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови