Отвориха магистралата край Одрин, отведоха бежанците в лагер

OFFNews 20 септември 2015 в 10:46 4211 4

Снимка БГНЕС

Сирийците, които повече от денонощие останаха на международния път край Одрин, вече са превозени при останалите в арената за пехливански борби, която беше превърната в бежански лагер, съобщава БГНЕС.

По магистралата движението вече е пуснато. По-голямата част от мигрантите се съгласиха да бъдат превозени до спортния комплекс в центъра на Одрин, други поеха с автобуси към Истанбул.

Два дни сирийците стояха на пътя и заплашваха да пробият границата между Гърция и България. Два пъти те се опитаха да тръгнат на протестен поход, но органите за сигурност по границата не го допуснаха. След сблъсъци с полицията бежанците се разделиха на два лагера - едните се подчиниха на властите и се присъединиха към събратята си в спортния комплекс, докато други поеха към бежанските лагери в Истанбул и Къркпънар.

Настаняването в автобусите, които да отведат сирийците в градския център не мина без инциденти. Съпротивляващите се бяха блокирани от полицаи и жандармеристи, и оставени под наблюдение.

От групата от около 500 души, блокирали магистралата, 100 успяха да пробият живата ограда на силите за сигурност. Те опитаха да тръгнат на поход към границата, като един от тях припадна и се наложи екип медици спешно да му помогне.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови