Отваряй, ФСБ! Руските служби нахлуха в апартамент да предупредят руснак да не дава пари на украинската армия

OFFNews Последна промяна на 05 юли 2022 в 10:36 8425 11

Предупреждение от ФСБ

Снимка ФСБ

Учтиво предупреждение от ФСБ.

Федералната служба за безопасност (ФСБ) отправи предупреждение на руснак, който е превеждал пари по сметката на регистриран в Украйна фонд, подпомагащ украинската армия, съобщи ТАСС с позоваване на комюнике на управлението на ФСБ за Московска област. Агенцията публикува и видео с нахлуването в апартамента на гражданина и “отправянето на предупреждение”.

Столичната структура на службата получила информация “за намерението на гражданин на Руската федерация да извърши престъпление “държавна измяна” по чл. 275 от НК на РФ” - пише в бюлетина на ФСБ.

Според събраната информация по време на специалната операция в ДНР, ЛНР и Украйна (така са изброени в бюлетина на ФСБ, бел. ред.) руснакът бил превел пари по сметката на Международния благотворителен фонд “Върни се жив”, регистриран в Украйна. Фондът работи от 2014 година и помага на украинските въоръжени сили с окомплектоването на електронни средства за водене на наблюдение, безпилотни летателни апарати, свързочно оборудване и обучение на военни.

„Предвид това, че действията на посоченото лице, са свързани с предоставянето на финансова помощ на чуждестранна организация, чиято дейност е насочена срещу сигурността на Руската федерация, създават условия за извършване на престъпление по чл. 275 от Наказателния кодекс на Руската федерация, на 1 юли 2022 г. органите на федералната служба за сигурност му отправиха официално предупреждение", - подчертават от ФСБ. В края на видео материала, който вероятно е предназначен за респектиране на широка аудитория се казва, че мъжът, в чието жилище са нахлули силоваците на ФСБ има право да обжалва предупреждението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-4080

11

евроатлантик

05.07 2022 в 21:24

Питате, питате, ама смислените и аргументирани отговори никак не ви допадат и виете като резачки. Продължавайте да се давите в жлъч и отрова, друго не ви остава нещастници! А аз партиен член никога не съм бил. Нито преди, нито след "промяната" за разлика от много от вас, които за една нощ от комуняги се превърнахте във върли "демократи" и "евроатлантици". Господ забавя, но не забравя и когато дойде Съдният ден ще повръщате кръв и ще си събирате избитите си зъби със счупени пръсти! Точка!

-160

10

редовно четящ

05.07 2022 в 20:05

Ей, синекурец европаразитиращ, никой не те пита какво са ти дали като партийно поръчение!

-4080

9

евроатлантик

05.07 2022 в 18:39

И кое от престъпленията изброени в члена, който цитираш, консумирах драги ми Санчо? Руският младеж, който очевидно е любител на украинския борш, е нарушил конкретни членове от НК на страната в която живее, но не е малтретиран, арестуван, осъден или изпратен в Сибир. Дори не е глобен, а само предупреден. Сценката с въоръжените ФСБ-ейци определено е прекалена, но я си спомнете в "демократична" България колко много по-брутални насилия от маскирани, бронирани и въоръжени до зъби "спецове" имаме! Разбиват се по тъмна доба врати/ често по грешка/ тероризират се жени и деца, влачат се с белезници хора, които просто биха могли да бъдат извикани в РПУ-то. Е, в циганските махали тези рамбовци ги бият като гръсти, но това е друга тема. А за хайдамаци, бандеровци, азовци, "Десен сектор" и "Сила" /те са една и съща фашистка сган/ сигурно все сте попрочели или чули нещо. Ако не сте, направете го, въпреки сляпата си омраза към "рашките"!

3125

8

alfakentavur

05.07 2022 в 15:56

Това е една от най-хубавите черти на путлеровите тролчета.
Искат свобода на словото, като им трият пропагандата, лъжите и фалшивите новини се позовават на демокрация и плурализъм.
И това - подкрепяйки най-мракобесната и нацисткоподобна диктатура в Европа през 21 век.
Маладци! :)

12201

7

nali

05.07 2022 в 13:34

Това ли ти е мнението, евроатлантико. Видя официалното съобщение на руските служби как определено използват нацистки похвати за сплашване и контрол върху населението, каквито не би трябвало да се случват в едно нормално общество. И веднага твоето "личното" мнение е колко по-лоши били украинците от другата страна. Най-логично ще помислят хората, че си платен трол.
Но поне тук в нашата държава само ще те "заклеймят" и това е, ако бе в Русия с мнение различно от "мейнстрийма" щеше да гниеш в някоя затворническа колония в Сибир.

8959

6

Станчо Панса

05.07 2022 в 13:31

евроатлантик, за нас не знам, но ти можеш да я докараш до тук с личното си мнение:

Чл. 419а. (Нов - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) (1)
Който по какъвто и да е начин оправдава, отрича или грубо омаловажава извършено престъпление против мира и човечеството и с това създаде опасност да се упражни насилие или да се създаде омраза срещу отделни лица или групи от хора, обединени по раса, цвят на кожата, религия, произход, национална или етническа принадлежност, се наказва с лишаване от свобода от една до пет години.

-4080

5

евроатлантик

05.07 2022 в 12:23

Не позна, драги "Черньо". Просто си позволявам да изразя личното си мнение, което у нас май скоро ще стане опасно заради такива фанатици като вас. Когато "избухна демокрацията" беше много модно да се говори за плурализъм. Полека-лека, с развитието на "демократичните" процеси това стана най-малкото нежелателно. Вече всеки, който не вие с тон зададен от менстрийма е заклеймяван като:............................... Епитетите вие си ги знаете отлично. Плродължавайте в този дух и ще видим докъде ще я докарате. Може и до стадиона...

1005

4

Блейк7

05.07 2022 в 11:40

Този от 2-ри пост е типичен трол - може да ги познаете по whataboutism-а им.

1016

3

escrin

05.07 2022 в 11:39

евроазиатец, минавам само да ти цъкна минус, мухльо :)

-4080

2

евроатлантик

05.07 2022 в 11:16

Бандеровците са къде-къде по мили любезни!