Откриха жена, обявена за издирване преди 10 години

OFFNews 22 май 2014 в 09:16 5621 0

Исидро Гарсия
Исидро Гарсия

25-годишна жена от мексикански произход, обявена за издирване преди 10 години, беше открита в Калифорния, в дома на 41-годишен мъж.

Младата жена е била държава в плен от Исидро Гарсия - човекът, който я отвлякъл, съобщават местните медии.

Гарсия похитил тогава 15-годишното момиче през 2004 година. Държал я затворена в гараж, а след няколко години с фалшиви документи се оженил за нея. През 2012-а тя му родила дете.

През всички години Гарсия лъгал жената, че нейните роднини не я искат и върне ли се при тях без негово знание, ще депортират семейството й в Мексико.

Гарсия се запознал с жертвата си, докато имал връзка с майката на момичето през 2004 г. За кратко той е живял с тях в град Санта Ана в Ориндж каунти.

По време на пленничеството жертвата е имала неколкократни възможности да избяга, но физическият и най-вече психическият натиск, оказвани върху нея, я държали в страх. 

През годините Гарсия и жертвата му често сменял адреса си, за да не бъде открит от полицията. 

Пленената жена се е свързала с полицията, след като открила сестра си във Фейсбук. Тя ѝ казала, че семейството им няма да бъде депортирано и че са я издирвали с месеци, след като изчезнала.

Мъжът е задържан с обвинение за отвличане, изнасилване и физически тормоз над момичето.

Съседите на Гарсия не са разбрали, че момичето е жертва на сексуално робство. Те определили двойката като щастливо семейство, което дори на няколко пъти вдигало купони с хората от квартала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови