Откриха пет бомби в Ню Джърси, едната избухна (обновена)

OFFNews 19 септември 2016 в 08:51 9720 0

Спецчасти обезвредиха ново взривно устройство в Ню Йорк

Пет взривни устройства бяха намерени в раница на железопътна гара в Ню Джърси, само часове след като бомба рани 29 души в Ню Йорк.

Едно от тях е експлодирало, когато роботът, който е трябвало да го обезвреди на гара "Елизабет“, съобщи местната управа.

Няма данни за ранени.

Кметът на град Елизабет Кристиан Болуейдж заяви, че устройството се е взривило малко след 12:30 ч. местно време в понеделник.
ФБР започна разследване и работи по обезвреждането на останалите четири взривни устройства.

Бомбите били открити, след като двама мъже се обадили в полицията към 20:30 ч. предната вечер и съобщили за пакет, от който стърчат жици. Наоколо не е имало електроника или мобилни телефони. 

Движението на влаковете между гарата и летище Нюарк беше спряно.

Бомбата, която рани 29 души в кв. "Челси" в Манхатън, Ню Йорк, е била направена от тенджера под налягане, мобилен телефон, коледни светлини и шрапнели. Същата конструкция беше открита по-късно в същия район. Втората бомба беше обезвредена. Такава бомба - в тенджера под налягане - беше използвана и за атентата на бостънския маратон през 2013 г., когато бяха убити трима души и бяха ранени повече от 260.

Видео от експлозията в Ню Йорк:

След атаката в Ню Йорк властите съобщиха, че часове след това са задържани петима мъже. Засега никой от тях не е с повдигнати обвинения и разследването продължава. 

Всички приети в болница след избухването на бомбата в Ню Йорк вече са освободени за домашно лечение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!