Експлозия в Ню Йорк, 29 са ранени

OFFNews 18 септември 2016 в 08:13 23258 2

Мощна експлозия в Ню Йорк рани 29 души тази нощ.

Тя е станала към 20.30 ч. местно време в неделя в кв. „Челси“, на едно от най-оживените места в Ню Йорк.

Засега причината за експлозията остава неясна. Кметът на града Бил де Блазио отрече връзка с терористично нападение, но заяви, че деянието е било извършено умишлено. Според неназован източник от разследването бомбата е била поставена в контейнер за отпадъци.

Един от ранените е в тежко състояние. Няма опасност за живота на останалите пострадали. 24 от тях са приети в болница.

Часове след първия взрив, изпотрошил прозорците на околните сгради, властите откриха второ взривно устройство в същия район.

Районът бе отцепен. Движението на градския транспорт бе спряно.

Часове преди експлозията имаше и взрив на бомба в Ню Джърси, по маршрута, по който трябваше да минат 5000 участници в маратон. Маратонът беше отменен.

Друг инцидент имаше в Минесота. Мъж наръга 8 души в град Сейнт Клауд, в търговски център. Полицаи са застреляли нападателя.

Днес започва посещението на българския президент Росен Плевнелиев в Ню Йорк. Той ще участва в 71-ата редовна сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации (ООН). Днес ще се срещне с българската общност в Генералното консулство на България в Ню Йорк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13924

2

ScrewIslam

18.09 2016 в 13:46

Де Блазио няма да признае, че това е тероризъм, защото е комунист и в червата. Лява гадина като Обама, която връзва ръцете на полицията и развързва ръцете на престъпниците. Ляв червей, който подкрепя Black Lives Matter докато повтаря мантрата, че престъпниците са жертви на расизъм. И че ЧЕРНОКОЖИТЕ полицаи са расисти срещу чернокожите престъпници!!!

Левичарят винаги е на страната на злото, винаги е на страната на разрушението. В момента най-големият враг на цивилизацията са левите политици, а не ислямът. Ако левите политици не бяха на власт, досега ислямският тероризъм можеше да бъде натикан в миша дупка.

13531

1

Traqn Savov

18.09 2016 в 09:34

Сега пак ще се пусне латерната: никой не е защитен бла бла блааааа