Бомбата в Ню Йорк е терористичен акт, обявиха властите

OFFNews 18 септември 2016 в 18:42 9618 3

Снимка AP

Избухналата бомба в Ню Йорк, при която бяха ранени 29 души, е терористичен акт. Това заяви губернаторът на Ню Йорк Андрю Коумо. 

По думите му за момента не са открити връзки с международни групировки.  

Куомо подчерта, че при взрива са нанесени сериозно материални щети и е чист късмет, че няма жертви. 

Близо до мястото на взрива е открита и втора бомба - в тенджера под налягане със свързани към нея жици и мобилен телефон. Тя е обезвредена, съобщи Би Би Си. 

Според властите взривното устройство напомня на използваните на атентата на Бостънския маратон. 

„Който и да е поставил тези бомби – ще го намерим и ще го предадем на правосъдието. Tе искат да се притеснявате да отидете в Ню Йорк. Няма да им позволим да насаждат страх”, заяви Андрю Куомо.

Кметът на Ню Йорк също обяви, че взривът е бил умишлен, но увери, че няма реална и конкретна заплаха за града.

Часове преди взрива избухна взривно устройство, поставено в кошче за боклук в Ню Джързи, по маршрута на благотворителен маратон. Започването на маратона закъсняло и затова никой не пострадал.

Според властите няма връзка между бомбите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13531

3

Traqn Savov

18.09 2016 в 22:36

Тенжерният бомбаджия удари отново, нали уж го бяха хванали, двамата братя дето ги застреляха още преди да успеят да си кажат заглавието..

13924

1

ScrewIslam

18.09 2016 в 20:03

Мръсните ислямски джихадистки отрепки! Някой да е изненадан!? С тенджери под налягане, с ножове, сатъри, с камиони, с всичко под ръка трябва да избиват неверниците и да всяват страх! Никога няма да мирясат тия мръсни плъхове! Долна паплач! Трябва да забраним корана и да натикаме имамите в затвора за вечни времена!
Ислямът е нацизъм! Садистична, кръвожадна идеология на изродите, въоръжени с коран и чувство за превъзходство над всичко цивилизовано, над всичко човешко! Събуди се, Америка! Събаряйте джамиите!